ΓΔ: 866.73 -0.12% Τζίρος: 83.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κονδύλι 90 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση του επιδόματος θέρμανσης

Ειδικά για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης της περιόδου 2021-2022 ο Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) μεταφέρει στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης ποσό έως 90 εκατ. ευρώ.

Την άμεση μεταφορά κονδυλίου ύψους 90 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για τη χρηματοδότηση του επιδόματος θέρμανσης προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι ειδικά για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης της περιόδου 2021-2022 ο Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) μεταφέρει στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης ποσό έως 90 εκατ. ευρώ, ύστερα από αίτημα του υπουργού Οικονομικών, χωρίς να απαιτείται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης.

Το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης καλύπτει επίσης τη δαπάνη για την επιδότηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου που έχουν αποφασιστεί και θα αυξηθούν περαιτέρω προκειμένου να καλυφθεί το επιπλέον κόστος που προκαλεί η συνεχιζόμενη άνοδος των τιμών.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης μπορεί να χρηματοδοτεί τον ειδικό λογαριασμό για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος ευάλωτων καταναλωτών καθώς και το κόστος λειτουργίας της τηλεθέρμανσης του Δήμου Εορδαίας, μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα Πτολεμαίδα 5 της ΔΕΗ που είναι υπό κατασκευή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Δόθηκαν 162 εκατ. ευρώ για το επίδομα θέρμανσης

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως πραγματοποιήθηκε η πέμπτη και τελευταία καταβολή στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης με το ποσό που κατατέθηκε στις 28 Απριλίου να φτάνει τα 24,4 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα οι αιτήσεις του επιδόματος βενζίνης για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1

Οι λεπτομέρειες της ηλεκτρονικής διαδικασίας περιγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Οι αιτήσεις των δικαιούχων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους.
staikouras, oikonomikon, proypologismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Διεργασίες για πρόσθετη στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδοτεί λογαριασμούς ενέργειας ενώ μειώνει κι άλλο τον ΕΝΦΙΑ ώστε να στηριχθεί το εισόδημα των πολιτών. Αναζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο νέων γραμμών άμυνας έναντι των ανατιμήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Σταϊκούρας: Ενισχύσεις και τον Φεβρουάριο για το ενεργειακό κόστος

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως τα έσοδα από τον τουρισμό θα φτάσουν φέτος το 80% εκείνων του 2019 και υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι όσον αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση προσθεσμίας για γονικές παροχές, επίδομα θέρμανσης και δόσεις

Έως τις 15/2 οι αιτήσεις για τη λήψη επιδόματος θέρμανσης, ενώ παρατείνονται έως τις 31/3 οι γονικές παροχές και έως τις 28/2 η υπαγωγή στο καθεστώς 36 ή 72 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας.