ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πόλο συνεδριακού τουρισμού φιλοδοξούν να αποτελέσουν τα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο της 36ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών, Γιώργος Λώλης, υπογράμμισε ότι η πόλη διαθέτει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες με υψηλής ποιότητας αίθουσες συνεδρίων.

Τον τρίτο πόλο συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, φιλοδοξούν να αποτελέσουν τα Ιωάννινα και για τον σκοπό αυτό ο δήμος Ιωαννιτών έχει δρομολογήσει τη διαδικασία για την ίδρυση Γραφείου Προσέλκυσης Συνεδρίων (Convention Bureau).

Μιλώντας σε εκδήλωση, στο πλαίσιο της 36ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών, Γιώργος Λώλης, υπογράμμισε ότι η πόλη διαθέτει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες με υψηλής ποιότητας αίθουσες συνεδρίων. Επιπλέον, υπογράμμισε, ότι η πόλη προσφέρει οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει ο επισκέπτης, είναι κοντά στο βουνό, αλλά και στη θάλασσα και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πόλο έλξης 365 μέρες τον χρόνο.

Την πεποίθηση ότι η Ήπειρος μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου, εξέφρασε η διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας, Ιουλία Μαρκούλη. Επεσήμανε, ακόμη, ότι τα Ιωάννινα είναι “ολιστικός προορισμός”, διαθέτουν εξαιρετικά καταλύματα και καταστήματα εστίασης, ενώ οι άνθρωποι της Ηπείρου δίνουν νόημα στον όρο φιλοξενία.

“Case study” μπορούν να αποτελέσουν τα Ιωάννινα και η ευρύτερη περιοχή, καθώς έκαναν πράξη τον τουρισμό 365 ημερών, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, Σπύρος Σουρέλης. Πρόσθεσε, δε, ότι στην επίτευξη αυτού του στόχου συνέβαλαν οι υποδoμές, η δημιουργία καινούργιων ξενοδοχείων και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων, τα συνέδρια, οι αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις, αλλά και οι σχολικές εκδρομές.

Στο ιστορικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα που διαθέτει η περιοχή αναφέρθηκε η περιφερειακή σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου, Γιώτα Ναυρόζογλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Θεσσαλονίκη ανάμεσα στους 10 καλύτερους προορισμούς για συνέδρια

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη διοργάνωση διαφάνηκε η μεγάλη ανάγκη για επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας, μετά από την πανδημία που έπληξε την αγορά του τουρισμού και ειδικότερα την αγορά του συνεδριακού τουρισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε τροχιά επανεκκίνησης του συνεδριακού τουρισμού

Επιστρέφει η κανονικότητα σιγά σιγά και για τον κλάδο των συνεδρίων και των επαγγελματικών εκδηλώσεων που ήταν «παγωμένος» λόγω της πανδημίας. Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα κάνουν τη δική τους επανεκκίνηση.
Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Αύξηση αφίξεων έως και 40% από ορισμένες μεγάλες αγορές

Ο υπ. Τουρισμού, σε συνέντευξή του, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του κλάδου και στη μείωση της ανεργίας, καθώς τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν 124.365 νέες θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα.
Crete
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοντά στα επίπεδα του 2019 οι αναμενόμενες τουριστικές αφίξεις σε Κρήτη

Όπως επισημαίνουν οι επικεφαλής των ενώσεων ξενοδόχων του νησιού ο Μάιος στέλνει πολύ θετικά μηνύματα, αν και υπάρχει προβληματισμός για airbnb αλλά και το αυξημένο ενεργειακό κόστος.
diakopes-tourismos-skyexpress-ethniki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερέχει έναντι της Ισπανίας και της Ιταλίας ο ελληνικός τουρισμός

Τα αντίστοιχα πρώτα στοιχεία του Απριλίου σχετικά με τη φήμη της χώρας δείχνουν μια σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος για την Αθήνα, ενώ και ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν δείχνει να επηρεάζει προς το παρόν την τουριστική κίνηση.