ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Συνεχίστηκε τον Σεπτέμβριο η μείωση της δύναμης του ελληνικού στόλου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μείωση της τάξης του 3,8% καταγράφηκε και στην ολική Χωρητικότητα του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, σε σχέση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Σεπτεμβρίου 2020.

Συνεχίζεται η αποεπένδυση των Ελλήνων εφοπλιστών καθώς μειώνεται ελληνικός εμπορικός στόλος τα τελευταία δυο χρόνια τόσο σε αριθμό πλοίων όσο και σε χωρητικότητα σε σχέση με το 2020. Μεγαλύτερη η πτώση σε σύγκριση με τα δεδομένα του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, περαιτέρω μείωση 0,7% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Σεπτέμβριο εφέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Σεπτεμβρίου 2020, έναντι μείωσης 2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2020 προς το 2019, και πλέον αριθμεί 1.832 πλοία.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) ανήλθε σε 39.511.845 κόρους και παρουσίασε μείωση 3,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Σεπτεμβρίου 2020, έναντι μείωσης 4,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2020 προς το 2019.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Epivatiko Ploio, Peiraias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαράζ ελέγχων για εργασιακά ζητήματα σε ακτοπλοϊκές εταιρείες

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία καταγγέλλει πως μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε προσωπικό πλοίων και σαφείς παραβιάσεις της Συλλογικής Σύμβασης εργασίας της ακτοπλοΐας.
Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Άμεση η ανάγκη εκσυγχρονισμού του ακτοπλοϊκού στόλου

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ συνέδεσε την ανάγκη ανανέωσης με την ακριβή ενέργεια και τα περιβαλλοντικά δεδομένα. Τα απαιτούμενα κεφάλαια για αναβάθμιση του στόλου την επόμενη δεκαετία κυμαίνονται μεταξύ 2,6 και 3 δισ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Ο Πειραιάς μπορεί να διαπρέψει στις συνδυασμένες μεταφορές

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά τόνισε ότι το λιμάνι διαθέτει σιδηροδρομική κάλυψη ικανή, υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα οι απαιτούμενες βελτιωτικές παρεμβάσεις στον σιδηροδρομικό ΠΑΘΕ.