ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΑΑΔΕ: Εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα myProperty το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, από τις 20 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών θα υποβάλλονται υποχρεωτικά ψηφιακά μέσω του myProperty.

Λόγω εργασιών αναβάθμισης η πλατφόρμα myProperty της ΑΑΔΕ θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για κάποιες ώρες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ από την Δευτέρα θα γίνονται ψηφιακά οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών και πλέον οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται την ΔΟΥ για τις δύο αυτές συναλλαγές.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η πλατφόρμα που επιτρέπει την ψηφιακή υποβολή δηλώσεων φόρου δωρεών και γονικών παροχών θα παραμείνει εκτός λειτουργίας από το Σάββατο 11/12, στις 16:00, έως την Κυριακή, 12/12, στις 21:00. Υπενθυμίζεται ότι, οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών υποβάλλονται μέσω του myProperty από την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου.

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής, υποβάλλονται αρχικές δηλώσεις για δωρεές ακινήτων, που βρίσκονται εντός αντικειμενικού συστήματος, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο δωρεάς ή γονικής παροχής. Μάλιστα, από τις 20 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται υποχρεωτικά ψηφιακά.

Σε ό,τι αφορά δηλώσεις, που έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ σε έντυπη μορφή, εξακολουθούν να ισχύουν και διεκπεραιώνονται κανονικά, εκτός αν οι συμβαλλόμενοι τις ανακαλέσουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Δυνατότητα ηλεκτρονικού ραντεβού για όλες τις ΔΟΥ της Ελλάδας

Στην πλατφόρμα «Τα Ραντεβού μου» οι φορολογούμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού για τις υποθέσεις, που τους αφορούν, σε ημέρα και ώρα, όπου είναι διαθέσιμη η σχετική Υπηρεσία.