ΓΔ: 1457.74 0.75% Τζίρος: 86.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pitsilis-mpratakos
Φώτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναβάθμιση των επιχειρήσεων από τη διασύνδεση του ΓΕΜΗ με την ΑΑΔΕ

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ αναφέρθηκε και στην υπηρεσία timologio που απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε την ανοδική πορεία στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, στο πλαίσιο της διασύνδεσης του ΓΕΜΗ με την ΑΑΔΕ που θα αναβαθμίσει τις επιχειρήσεις μειώνοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες καθώς αυτοματοποιούνται όλες οι συναλλαγές που αφορούν τον υπολογισμό και την πληρωμή των φόρων.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ έκανε αναφορά στην υπηρεσία timologio που απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης και διαβίβασης παραστατικών στο myDATA ενώ ο κ. Μπρατάκος τόνισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την ανοδική τροχιά που καταγράφουν οι επιχειρήσεις.

«Η έναρξη, η διακοπή ή η λήξη των εργασιών, αλλά και οι μετοχικές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των επιχειρήσεων, θα περνούν απευθείας στην ΑΑΔΕ, μειώνοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και εκσυγχρονίζοντας τις υπάρχουσες υποδομές. Ταυτόχρονα, αυτοματοποιούνται όλες οι συναλλαγές που αφορούν τον υπολογισμό και την πληρωμή των φόρων. Πρόκειται για μία συνολική ποιοτική αναβάθμιση, που θα οδηγήσει σε διαφάνεια των διαδικασιών και ποιοτική βελτίωση των συναλλαγών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη υπηρεσία timologio της ΑΑΔΕ, η οποία απευθύνεται στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης και διαβίβασης παραστατικών στο myDATA. Η υπηρεσία έγινε διαθέσιμη τον περασμένο Αύγουστο και προσφέρει δυνατότητες διαμόρφωσης προφίλ, σύνθεσης πελατολογίου, οργάνωσης προϊόντων και υπηρεσιών και έκδοσης ψηφιακών τιμολογίων.

Επίσης, ο κ. Μπρατάκος αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στη συνεπαγόμενη θετική τροχιά στην οποία έχει μπει η αναπτυξιακή πορεία της επιχειρηματικότητας. «Το 2021 μας αφήνει με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές. Το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 7%, το ποσοστό ανεργίας κινείται υπό του 13%, ενώ αναμένουμε και τους πόρους από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μέρος αυτών, θα κατευθυνθεί προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ενίσχυση των εξαγωγών και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Ελπίζουμε ότι οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να ευνοούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την επόμενη χρονιά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pratirio kaysimon-AADE-forodiafygi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Δυο νέα εργαλεία στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων

Ξεκινά η ηλεκτρονική αποστολή των δεδομένων που παράγονται από τα εγκατεστημένα συστήματα παρακολούθησης εισροών – εκροών των Φορολογικών Αποθηκών και των Αποθηκών Τελωνειακής Αποταμίευσης στο σύστημα ΑΑΔΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ψηφιοποίηση των Δελτίων Εισόδου, Εξόδου και Μεταβίβασης

Μέσω της ψηφιοποίησης των δελτίων μεταξύ άλλων μειώνεται το διοικητικό κόστος των επιχειρήσεων και αναβαθμίζεται ο ρόλος του διαχειριστή της «Ελεύθερης Ζώνης» ως έμπιστος εταίρος της τελωνειακής διοίκησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Εφραίμογλου: Πλήθος ευκαιριών συνεργασίας Ελλάδας και Νορβηγίας

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημείωσε πως οι δυο χώρες αναγνωρίζουν την αξία της διασυνοριακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων της εποχής μας, όπως η κλιματική αλλαγή, και η βιώσιμη ανάπτυξη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις η σύνδεση του ΓΕΜΗ με την ΑΑΔΕ

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε ότι: «Η έναρξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ της ΑΑΔΕ και του ΓΕΜΗ βοηθά στην απλοποίηση διαδικασιών και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των επιχειρησεων».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Εφραίμογλου: Σημαντικά περιθώρια διεύρυνσης των σχέσεων με Κορέα

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημείωσε πως η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Νότιας Κορέας έχει ενισχυθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια με βασικούς πυλώνες τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία.