ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Βαριά πρόστιμα για είδη μαϊμού σε ηλεκτρονικά καταστήματα

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν (σε ανακύκλωση) 37.978 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, παιχνίδια, αρώματα και άλλα. Οι έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 333.250 ευρώ, κατάσχεση και καταστροφή (σε ανακύκλωση) 37.978 τεμαχίων απομιμητικών ειδών, έφεραν οι 28 έλεγχοι της Διυπηρεασιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς σε ηλεκτρονικά καταστήματα, βιοτεχνίες και αποθήκες προμηθευτών ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον ξεκίνησε και η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το χρονικό διάστημα από 6 Δεκεμβρίου έως και σήμερα, στελέχη της διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, της ΔΙΜΕΑ, διενήργησαν 28 ελέγχους σε ηλεκτρονικά καταστήματα, βιοτεχνίες και αποθήκες προμηθευτών ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Θεσσαλονίκη και Κατερίνη, σε συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης (ΕΛΥΤ) της ΑΑΔΕ (σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη) και με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν (σε ανακύκλωση) 37.978 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, παιχνίδια, αρώματα και άλλα. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 333.250 ευρώ, ενώ άρχεται από την ΕΘνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας, η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων που εμπορεύονταν και διακινούσαν τα προϊόντα «μαϊμού».

Όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

super market, trofima, emporio, times
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο-ρεκόρ σε σούπερ μάρκετ για υπερβολικό περιθώριο κέρδους

Όπως αναφέρει η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέχρι σήμερα έχουν βεβαιωθεί 48 παραβάσεις που αφορούν στις διατάξεις περί αισχροκέρδειας και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.