ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τσουχτερό πρόστιμο σε ηλεκτρονικό κατάστημα για μαϊμού προϊόντα

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία διαγραφής της ιστοσελίδας του ηλεκτρονικού καταστήματος από την Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων με εντολή της ΔΙΜΕΑ.

Πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επιβλήθηκε από τη ΔΙΜΕΑ σε ηλεκτρονικό κατάστημα στην Αθήνα, όπου εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.496 τεμάχια απομιμητικών ειδών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, της Διυπηρεασιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), διενήργησαν σήμερα έλεγχο στην φυσική έδρα ηλεκτρονικού καταστήματος στην Αθήνα, όπου εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν (σε ανακύκλωση) 4.496 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, αξεσουάρ, παιχνίδια, αρώματα κα.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία διαγραφής της ιστοσελίδας του ηλεκτρονικού καταστήματος από την Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ' εφαρμογή της παρ. 1ζ, του άρθρου 10, του ν.4712/2020 ('Α 146).

Όπως δηλώνουν στελέχη της ΔΙΜΕΑ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

super market, trofima, emporio, times
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο-ρεκόρ σε σούπερ μάρκετ για υπερβολικό περιθώριο κέρδους

Όπως αναφέρει η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέχρι σήμερα έχουν βεβαιωθεί 48 παραβάσεις που αφορούν στις διατάξεις περί αισχροκέρδειας και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.