Φώτο: Shutterstock

Μόνιμο μέρισμα σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους φέρνει το νέο Ασφαλιστικό

Σύμφωνα με την διάταξη κάθε χρόνο μέρος από το υπερπλεόνασμα θα πηγαίνει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ούτως ώστε να αυξηθεί το εισόδημα εκατομμυρίων συνταξιούχων.

Το νέο ασφαλιστικό περιλαμβάνει μια ιδιαίτερα ευνοϊκή διάταξη για τους συνταξιούχους, η οποία προβλέπει μόνιμο μέρισμα σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους.

Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Ιανουάριο σχεδιάζεται να υπάρχει διάταξη η οποία και θα προβλέπει ότι κάθε χρόνο μέρος από το υπερπλεόνασμα θα πηγαίνει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ούτως ώστε να αυξηθεί το εισόδημα 2.500.000 συνταξιούχων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κυριακάτικης «Realnews».

Το πλάνο που εξετάζεται από το υπουργείο Εργασίας έχει και αυτό τη φιλοσοφία της αναλογικής προσέγγισης, δηλαδή τα ποσά να δίνονται με βάση το μηνιαίο εισόδημα των συνταξιούχων. Επίσης εξετάζεται η θέσπιση αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ώστε να πηγαίνει το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας στους οικονομικά ασθενέστερους.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα η κίνηση αυτή δεν συνδέεται με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος που θα προκύψει φέτος και η οποία θα χρηματοδοτηθεί με 436 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφάπαξ και σε μετρητά το κοινωνικό μέρισμα

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης αλλαγές στη φορολοταρία, καθώς δεν απέδωσε, ενώ για τα αναδρομικά υπογράμμισε ότι θα δοθούν λαμβάνοντας υπόψιν τις δημοσιονομικές προτεραιότητες και το δημοσιονομικό περιθώριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι συνταξιούχοι πάνε... ταμείο μετά την απόφαση του ΣτΕ

Περίπου 251.000 συνταξιούχοι που υπέστησαν περικοπές επικουρικής σύνταξης το 2016 θα πληρωθούν αναδρομικά για κάθε μήνα που θα περάσει μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση τη νομοθεσία, σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι απλήρωτοι συνταξιούχοι του νόμου Κατρούγκαλου

Εργαζόμενοι από νομικά πρόσωπα του Δημοσίου, κυρίως ασφαλιστικά ταμεία, παραμένουν σε καθεστώς προσωρινής σύνταξης των 500 ευρώ από μια παράξενη νομοτεχνική αστοχία. Το θέμα εξετάζεται από το υπουργείο Εργασίας.