ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ιωάννης Λιανός, Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού
Ιωάννης Λιανός, Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού, Φωτο: Επιτροπή Ανταγωνισμού

Γ. Λιανός: Κάποιοι μάλλον επιθυμούν να προστατεύσουν τα καρτέλ

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού τονίζει, με ανάρτησή του στο Twitter, ότι δεν υπάρχει κάποιο νομικό ρίσκο στην παροχή ανώνυμων πληροφοριών

Δεν υπάρχει κανένα νομικό ρίσκο για τον ανώνυμο πληροφοριοδότη, σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός, αναφερόμενος σε δημοσιεύσεις ορισμένων ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής, στις 31 Δεκεμβρίου 2021, ότι ξεκινάει μια πανελλαδικής εμβέλειας επικοινωνιακή εκστρατεία προώθησης του θεσμού του whistleblowing (ανώνυμη παροχή πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος για θέματα ανταγωνισμού) σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εμπνεόμενη από σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Αναλυτικά σε τρεις αναρτήσεις του ο πρόεδρος σημειώνει τα εξής: «Επειδή πάλι υπάρχει πλήρη έλλειψη κατανόησης (?) από ορισμένα ανώνυμα "Newsroom" να αναφέρουμε ότι η Οδηγία 2019/1937 έχει άμεση ισχύ σε περίπτωση προβλήματος μια και η ημερομηνία ενσωμάτωσης ήταν στις 17 Δεκεμβρίου 2021 (το Α/Β του Ευρωπαϊκού δικαίου)... Σε κάθε περίπτωση η ανωνυμία προστατεύεται πλήρως μέσω της πλατφόρμας, ανάλογες υπηρεσίες υπάρχουν σε άλλα κράτη μέλη εδώ και καιρό, και τέλος η υπηρεσία ανώνυμης παροχής πληροφοριών είναι όπως το αναφέρει και η λέξη..."ανώνυμη" (και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού)! Συνεπώς δεν υπάρχει κανένα νομικό ρίσκο για τον ανώνυμο πληροφοριοδότη. ...Μάλλον ύποπτη μου φαίνεται αυτή η προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για να μην χρησιμοποιηθεί το εργαλείο το οποίο έχει φέρει αποτελέσματα ήδη.. Κάποιοι μάλλον θέλουν να προστατεύσουν τα καρτέλ...».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Νικολοπούλου: Πολυπαραγοντικό το θέμα χαμηλών επιτοκίων καταθέσεων

Η Ενδιάμεση Έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναλύει γιατί οι αυξήσεις επιτοκίων δεν μεταφέρονται εξίσου στις καταθέσεις, εντοπίζοντας ολιγοπωλιακή αγορά, υψηλή ρευστότητα τραπεζών και μειωμένη κινητικότητα καταναλωτών.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κρούει τον κώδωνα για ρυθμιστική ασυμμετρία

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκφράζει ανησυχίες για ρυθμιστική ασυμμετρία στην αγορά ιδιωτικών μεταφορών, ζητώντας αλλαγές στο νέο νομοσχέδιο ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και να αποφευχθούν στρεβλώσεις λόγω νέων τεχνολογιών.
Τράπεζα σύγχρονο κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕΤ: Δεν συγκεντρώνεται ο τραπεζικός κλάδος - Σταθερά τα επιτόκια 20ετίας

Σύμφωνα με τη Χ. Απαλαγάκη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, δεν υπάρχει υπερσυγκέντρωση στον τραπεζικό κλάδο, αφού τα μερίδια αγοράς των 4 μεγάλων τραπεζών παραμένουν σταθερά τα τελευταία χρόνια.
Αλέξανδρος Εξάρχου Άκτωρ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aktor: Εγκρίθηκε από Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Εντελέχεια

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε ομόφωνα την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της Εντελέχεια ΑΕ από την Aktor, κρίνοντας ότι η συγκέντρωση δεν δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για τον ανταγωνισμό.
Καλάθι τροφίμων πληθωρισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στο «μικροσκόπιο» η αγροδιατροφική αλυσίδα και οι τιμές

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εντείνει τις έρευνες στην αγροδιατροφική αλυσίδα, με χαρτογραφήσεις και κλαδικές μελέτες από την παραγωγή έως τη λιανική. Στόχος η κατανόηση των μηχανισμών τιμολόγησης και ο εντοπισμός στρεβλώσεων, με πορίσματα της μεγάλης έρευνας να αναμένονται στο γ’ τετράμηνο 2026.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προτεραιότητα στη διερεύνηση αγοράς ραδιοφαρμάκων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει κατά προτεραιότητα πρακτικές εταιρείας ραδιοφαρμάκων για πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, με επί τόπου έλεγχο και ερωτηματολόγια στον κλάδο, λόγω τυχόν παρεμπόδισης ανταγωνισμού.