ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ιωάννης Λιανός, Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού
Ιωάννης Λιανός, Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού, Φωτο: Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ι. Λιανός: Ανανέωση του προσωπικού για πιο δραστήρια Επ. Ανταγωνισμού

Ο πρόεδρος της Επ. Ανταγωνισμού με ανάρτηση του στο Twitter σημείωσε πως ο μέσος όρος υποθέσεων της ΕΑ από τα 8 έτη που ήταν το 2019 έχει κατρακυλήσει σε μόλις 1 χρόνο το 2021.

Να αυξηθεί το προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού ζητά ο πρόεδρος της Ι. Λιανός που αναφέρει ότι μέσα σε 2 χρόνια αυξήθηκαν οι ελεγχόμενες εταιρείες από 49 το 2019 σε 101 το 2021 καθώς απελευθερώθηκε προσωπικό από υποθέσεις που χρόνιζαν για καιρό και τονίζει πως «αν θέλει η Πολιτεία ακόμα πιο ενεργή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ας επενδύσει στην αναγκαία ανανέωση του προσωπικού της και στην προσέλκυση υψηλά εξειδικευμένου προσωπικού με εμπειρία και όρεξη για σκληρή δουλειά, άμεσα, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού με ανάρτηση του στο Twitter παραθέτει στοιχεία και σχολιάζει αναφέροντας πως «ας δει κάποιος τον αριθμό των εταιρειών που ελέγχουμε και την αύξησή του κατά 100% από τον Σεπτέμβριο 2019 που αναλάβαμε το 2021. Και όλα αυτά με περίπου 10% λιγότερο προσωπικό».

Σημειώνεται ότι με βάση τον πίνακα που συνοδεύει την ανάρτηση, προκύπτει πως από 49 τον αριθμό ελεγχόμενες εταιρείες του 2019, έγιναν 68 το 2020 και έφτασαν στις 101 το 2021. Επίσης, ο πρόεδρος αναφέρει πως, με βάση τα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ερευνών που έχουν ξεκινήσει από την επιτροπή, το 2021 «υπήρξε η μεγαλύτερη αύξηση, σε ένα έτος, που έχει παρατηρηθεί την τελευταία 15ετία, η οποία έγινε δυνατή γιατί απελευθερώθηκε προσωπικό από υποθέσεις που χρόνιζαν εδώ και καιρό».

Ακόμα, ο ίδιος προσθέτει πως στα παραπάνω στατιστικά δεν συμπεριλαμβάνονται οι «αποφάσεις ολοκλήρωσης παλαιότερων ερευνών της επιτροπής, που είχαν καθυστερήσει τραγικά». Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος, «ο μέσος όρος ηλικίας υποθέσεων της ΕΑ τον Σεπτέμβριο 2019 που αναλάβαμε, σε σύγκριση με το 2021- από 8 έτη σε 1!».

Τέλος, όπως αναφέρει, «ένα ενδιαφέρον στατιστικό για να έχουμε υπόψη μας σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι αυτό: Αν συγκρίνουμε την εξέλιξη του αριθμού προσωπικού από τη μία και τον αριθμό αποφάσεων της ολομέλειας της ΕΑ από την άλλη, μεταξύ 2014-2021. Με λιγότερα άτομα - πλέον πολύ περισσότερες αποφάσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιωάννης Λιανός, πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

I. Λιανός: Σε χρόνο ρεκόρ κλείνουν οι υποθέσεις στην Επ. Ανταγωνισμού

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οι υποθέσεις ολοκληρώνονται πιο γρήγορα από ότι σε άλλες Αρχές Ανταγωνισμού στην Ευρώπη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρήκε παραβάσεις η Επ. Ανταγωνισμού στην αγορά τηλεπικοινωνιακών συσκευών

Αυτεπάγγελτη έρευνα στις αγορές χονδρικής και λιανικής διαδικτυακής πώλησης συσκευών τηλεπικοινωνίας και τηλεδιασκέψεων και συναφούς εξοπλισμού, ανταλλακτικών και λογισμικού, όρισε η Επιτροπή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έφοδος» της Επ. Ανταγωνισμού σε εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας

Σε συνεργασία με τη ΡΑΕ, η οποία είναι επιφορτισμένη με τον ex ante έλεγχο του ανταγωνισμού στον κλάδο, η ΕΑ παρακολουθεί στενά τις αυξήσεις τιμών που σημειώνονται διεθνώς, καθόσον οι αυξήσεις αυτές δύνανται να έχουν επιπτώσεις εντός της ελληνικής επικράτειας.
Vasilikos, xenodoxeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταγγελίες ξενοδόχων στην Επ. Ανταγωνισμού για πλατφόρμες τύπου Airbnb

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του ΞΕΕ, κ. Αλ. Βασιλικός «όταν σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα το βιώσιμο τουριστικό μέλλον της Ελλάδας, δεν μπορεί την ίδια στιγμή να εθελοτυφλούμε μπροστά σε καταχρηστικές και παραπλανητικές πρακτικές».