ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
Πηγή: Shutterstock

Παράταση των μέτρων στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων ζητά ο ΣΕΤΕ

Με επιστολή του σε υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας ο Σύνδεσμος ζητά συνέχιση της επιδότησης που έχει ανακοινωθεί και για το δίμηνο Φεβρουαρίου - Μαρτίου.

Αίτημα για παράταση – επέκταση των μέτρων στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης ζητά ο ΣΕΤΕ σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Η επιβάρυνση που η αύξηση του ενεργειακού κόστους προκαλεί στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων είναι τεράστια, πλήττοντας οριζόντια τους επιμέρους κλάδους του τουρισμού αναφέρει ο ΣΕΤΕ στην επιστολή του και ζητά τα εξής:

  • Συνέχιση της επιδότησης που ανακοινώθηκε για τον μήνα Ιανουάριο και τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο και
  • Κρίνεται απαραίτητη η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης των τουριστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στις ορεινές περιοχές της χώρας μας, για τις οποίες το κόστος θέρμανσης αποτελούσε ήδη και πριν τις πρόσφατες αυξήσεις τη μεγαλύτερη επιβάρυνση.

«Οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο (επειδή ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σχετικού δικτύου), χρησιμοποιούν πετρέλαιο και άλλες πηγές, όπως pellet, για τη θέρμανση των εγκαταστάσεών τους, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να επωφεληθούν από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί», αναφέρει ο ΣΕΤΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Giannis Retsos, SETE, Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ρέτσος: Ο τουρισμός δεν μπορεί για πάντα να είναι από μηχανής θεός

«Η Ελλάδα πέτυχε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με πολύ κόπο,  να συγκαταλέγεται πλέον στις ώριμες τουριστικά αγορές, που καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται στις σύγχρονες απαιτήσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.
Giannis Retsos, SETE, Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ρέτσος: Δεν υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων εξαιτίας του πολέμου

Από τον τουρισμό περνά και φέτος η διαμόρφωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. «Το καλό σενάριο θα είναι φέτος να πλησιάσουμε τα μεγέθη του 2019», συμπλήρωσε.