ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: AΠΕ

Χ. Σακελλαρίδη: Ανοίγει ο δρόμος για τόνωση εξαγωγών και επενδύσεων

Ικανοποίηση των εξαγωγέων για την επιστροφή της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών με «εμπορεύσιμους κινδύνους».

«Ανοίγει ο δρόμος για τόνωση των εξαγωγών και των επενδύσεων» Αυτό υπογραμμίζει η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, χαιρετίζοντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επάνοδο της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών με «εμπορεύσιμους κινδύνους».

Η κυρία Σακελλαρίδη σημειώνει ότι αυτή η απόφαση ένα πολύ σημαντικό βήμα για την τόνωση της εξαγωγικής δυναμικής των ελληνικών επιχειρήσεων σε μια κομβική στιγμή για τη συλλογική μας πορεία στο μέλλον.

«Η έξοδος από το ειδικό καθεστώς για τις εξαγωγικές πιστώσεις, ανοίγει τον δρόμο για μια πιο δυναμική πορεία για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών μεγάλης κλίμακας. Ένα τεράστιο εμπόδιο, το οποίο υπονόμευε την ανταγωνιστικότητα και επιβάρυνε τη ρευστότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων, αίρεται προς όφελος της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, αλλά και των επενδύσεων. Παράλληλα, αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη που δείχνουν πλέον οι ξένοι εταίροι προς τη χώρα μας, αναγνωρίζοντας πως η ελληνική οικονομία έχει μπει σε μια διαφορετική και πολύ πιο ελπιδοφόρα τροχιά», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιστροφή της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών με εμπορεύσιμους κινδύνους, καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα του εξαγωγικού κόσμου καθόλη τη διάρκεια της κρίσης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση του εμπορικού ελλείματος κατά 27,8% παρά την άνοδο των εξαγωγών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εξαγωγών στο εννεάμηνο του 2021 ενισχύθηκε κατά 43,2%, ωστόσο το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε στα 2.111,2 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αθήνα το 61ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών

Το συνέδριο φιλοξενήθηκε από την Enterprise Greece, με τον επικεφαλής της να τονίζει ότι «η Ελλάδα είναι πιο έτοιμη από ποτέ να διαδραματίσει ενεργό ρόλο ως προς την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αφρική».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι κρύβει το ράλι στις ελληνικές εξαγωγές: Ξεπερνούν 20% το επίπεδο του 2019

Χωρίς να υπολογίζονται τα πετρελαιοειδή και τα πλοία, οι ελληνικές εξαγωγές ξεπερνούν κατά πολύ το επίπεδο του 2019. Την ίδια ώρα, όμως, η οικονομική ανάκαμψη αυξάνει και τις εισαγωγές και διευρύνει το έλλειμμα στο ισοζύγιο.