ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Μνημόνιο Συνεργασίας για τη Γραμμή 4

Ως «το πιο σημαντικό έργο που εκτελείται αυτή την στιγμή στη χώρα» χαρακτήρισε την κατασκευή της Γραμμής 4 ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε για την κατασκευή της «Γραμμής 4».

Το Μνημόνιο καθορίζει επακριβώς τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κάθε πλευρά κυρίως για την όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση των εργασιών στην καθημερινή λειτουργία της πόλης αλλά και τις αποκαταστάσεις των δημόσιων χώρων, του πρασίνου κ.α. με την ολοκλήρωση της κατασκευής του.

Ως «το πιο σημαντικό έργο που εκτελείται αυτή την στιγμή στη χώρα» χαρακτήρισε την κατασκευή της Γραμμής 4 ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ένα έργο που οι επόμενες γενιές θα χρωστούν ευγνωμοσύνη και δεν ανήκει σε καμία παράταξη και σε κανένα κόμμα».

Απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν από την αντιπολίτευση (κοπή δένδρων, αποκαταστάσεις πλατειών όπου γίνουν σταθμοί κ.α), ο κ. Μπακογιάννης υπενθύμισε ότι τα έργα προκηρύχθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2018 και «οι όροι δημοπράτησης ήταν ξεκάθαροι». Ωστόσο σημείωσε ότι η Δημοτική του Αρχή όταν ανέλαβε τη διοίκηση «αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα» επενέβη «για να ισορροπήσουμε την κατάσταση».

Και με το μνημόνιο διασφαλίζεται, είπε, η διατήρηση του «πράσινου ισοζυγίου» με τη φύτευση 2.000 δένδρων, τη διενέργεια δημόσιων αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων (πλατείες κ.α) που θα χρησιμοποιηθούν ως εργοτάξια ή θα κατασκευαστούν οι σταθμοί καθώς και τη μεταφορά και επανατοποθέτηση του αστικού εξοπλισμού από αυτούς τους χώρους (μνημεία, φωτιστικά κ.α.).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Karagiannis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραγιάννης: Έως τέλος του 2022 δημοπρατείται η γραμμή 2 του Μετρό προς Ίλιον

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που σημαίνουν νέες θέσεις εργασίας και εμπιστοσύνη των πολιτών στην Πολιτεία και τόνισε ότι αναμένεται να δημιουργηθούν 200.000 νέες θέσεις.