ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαίες Ελλάδας Αιγύπτου

Σημαντική αύξηση στις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων στην Αίγυπτο

Μεγάλη ετήσια αύξηση καταγράφηκε στα σημαντικότερα εξαγόμενα ελληνικά προϊόντα στην Αίγυπτο κατά το 2018, τα οποία κερδίζουν ολοένα την εμπιστοσύνη των Αιγυπτίων καταναλωτών.

Αυξάνεται όλο και περισσότερο η προτίμηση του αιγυπτιακού καταναλωτικού κοινού στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Τα μήλα, τα ροδάκινα, τα ακτινίδια και τα δαμάσκηνα κερδίζουν ολοένα την εμπιστοσύνη των Αιγυπτίων καταναλωτών, καθώς στα προϊόντα αυτά παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών στην Αίγυπτο.

Όπως αποκαλύπτει σε πρόσφατη έρευνά του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, οι εξαγωγές των παραπάνω προϊόντων στην Αίγυπτο αυξήθηκαν από 11,5 εκατομμύρια ευρώ το 2017 σε 15,87 εκατομμύρια ευρώ το 2018, που μεταφράζεται σε αύξηση περίπου 39%.

Η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Αίγυπτο των βερίκοκων, των κερασιών και των ροδάκινων αγγίζει σχεδόν το 300%, καθώς από 1,1 εκατομμύριο ευρώ το 2017, οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε 3,4 εκατομμύρια ευρώ το έτος 2018.

Περίπου το ίδιο τριπλάσιο ποσοστό αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στην Αίγυπτο καταγράφουν και οι ελληνικές φράουλες, που από 0,6 εκατομμύρια ευρώ αυξήθηκαν σε 1,45 περίπου εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα χρόνο.

Σημαντικές αυξήσεις παρατηρούνται επίσης στα γλυκά κουταλιού και τα λαχανικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλιμπάφ: Ο πόλεμος δεν τελειώνει χωρίς το Ιράν - Κλήση για διαπραγματεύσεις

Ο Ιρανός διαπραγματευτής Γαλιμπάφ δήλωσε πως ο πόλεμος με τις ΗΠΑ δεν θα λήξει με παράδοση του Ιράν, παρά τη συνεχιζόμενη ένταση στον Κόλπο και τις αμοιβαίες επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλιμπάφ: Δεν θα τελειώσει ποτέ ο πόλεμος με παράδοση του Ιράν

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ιράν δήλωσε ότι ο πόλεμος με τις ΗΠΑ «δεν θα τελειώσει ποτέ με παράδοση του Ιράν». Αίγυπτος και Κατάρ καλούν τις δύο χώρες να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θάνος Πλεύρης στην Αίγυπτο για συζητήσεις για το μεταναστευτικό

Ο υπουργός Θάνος Πλεύρης και στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης μεταβαίνουν στην Αίγυπτο, όπου θα συναντηθούν με Αιγύπτιους αξιωματούχους για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου σε ζητήματα μετανάστευσης.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με Αιγύπτιο ΥΠΕΞ για συνέχιση διμερών επαφών

Ο Γ. Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Μπαντρ Αμπντελάτι. Συζήτησαν για τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση Ελλάδας-Αιγύπτου και αντάλλαξαν απόψεις για Λιβύη, Ανατολική Μεσόγειο και τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν.