ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Σημαντική αύξηση στις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων στην Αίγυπτο

Μεγάλη ετήσια αύξηση καταγράφηκε στα σημαντικότερα εξαγόμενα ελληνικά προϊόντα στην Αίγυπτο κατά το 2018, τα οποία κερδίζουν ολοένα την εμπιστοσύνη των Αιγυπτίων καταναλωτών.

Αυξάνεται όλο και περισσότερο η προτίμηση του αιγυπτιακού καταναλωτικού κοινού στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Τα μήλα, τα ροδάκινα, τα ακτινίδια και τα δαμάσκηνα κερδίζουν ολοένα την εμπιστοσύνη των Αιγυπτίων καταναλωτών, καθώς στα προϊόντα αυτά παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών στην Αίγυπτο.

Όπως αποκαλύπτει σε πρόσφατη έρευνά του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, οι εξαγωγές των παραπάνω προϊόντων στην Αίγυπτο αυξήθηκαν από 11,5 εκατομμύρια ευρώ το 2017 σε 15,87 εκατομμύρια ευρώ το 2018, που μεταφράζεται σε αύξηση περίπου 39%.

Η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Αίγυπτο των βερίκοκων, των κερασιών και των ροδάκινων αγγίζει σχεδόν το 300%, καθώς από 1,1 εκατομμύριο ευρώ το 2017, οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε 3,4 εκατομμύρια ευρώ το έτος 2018.

Περίπου το ίδιο τριπλάσιο ποσοστό αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στην Αίγυπτο καταγράφουν και οι ελληνικές φράουλες, που από 0,6 εκατομμύρια ευρώ αυξήθηκαν σε 1,45 περίπου εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα χρόνο.

Σημαντικές αυξήσεις παρατηρούνται επίσης στα γλυκά κουταλιού και τα λαχανικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οπαδοί πανηγυρίζουν γκολ
ΔΙΕΘΝΗ

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Η Νιγηρία στη δεύτερη θέση στα νοκ άουτ

Με πρωταγωνιστή τον Λούκμαν, η Νιγηρία νίκησε 3-2 την Τυνησία και έγινε η δεύτερη ομάδα που προκρίνεται στα νοκ άουτ του Κόπα Άφρικα. Ο Δ' όμιλος παραμένει ανοιχτός μετά τη νίκη του Μπενίν και το 1-1 Σενεγάλης-Κονγκό.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ πρώτο κράτος που αναγνωρίζει τη Σομαλιλάνδη, έντονες αντιδράσεις

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης ως ανεξάρτητου κράτους, προκαλώντας αντιδράσεις από τις κυβερνήσεις της Σομαλίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας και του Τζιμπουτί.
διάδρομος φυλακής Νιγρίτας
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Οριστική καταδίκη σε 5 χρόνια φυλάκιση για γνωστό οικονομολόγο

Ο οικονομολόγος και επικριτής του καθεστώτος Άμπντελ Χάλικ Φαρούκ καταδικάστηκε οριστικά σε ποινή πέντε ετών φυλάκισης από αιγυπτιακό εφετείο, λόγω διασποράς ψευδών ειδήσεων για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική συνομιλία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Αμπντελάτι

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αιγύπτου, συζητώντας για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας, περιφερειακές εξελίξεις και την ανάγκη άμεσης τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για την Ανατολική Μεσόγειο.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Επικυρώθηκε ποινή 5 ετών για γνωστό οικονομολόγο σε έφεση

Ο οικονομολόγος και επικριτής του καθεστώτος Άμπντελ Χάλικ Φαρούκ καταδικάστηκε οριστικά σε πέντε χρόνια φυλάκιση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, μετά την έφεσή του, λόγω άρθρων που άσκησαν κριτική στην οικονομική πολιτική της Αιγύπτου.