Φώτο: Shutterstock

Σημαντική αύξηση στις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων στην Αίγυπτο

Μεγάλη ετήσια αύξηση καταγράφηκε στα σημαντικότερα εξαγόμενα ελληνικά προϊόντα στην Αίγυπτο κατά το 2018, τα οποία κερδίζουν ολοένα την εμπιστοσύνη των Αιγυπτίων καταναλωτών.

Αυξάνεται όλο και περισσότερο η προτίμηση του αιγυπτιακού καταναλωτικού κοινού στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Τα μήλα, τα ροδάκινα, τα ακτινίδια και τα δαμάσκηνα κερδίζουν ολοένα την εμπιστοσύνη των Αιγυπτίων καταναλωτών, καθώς στα προϊόντα αυτά παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών στην Αίγυπτο.

Όπως αποκαλύπτει σε πρόσφατη έρευνά του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, οι εξαγωγές των παραπάνω προϊόντων στην Αίγυπτο αυξήθηκαν από 11,5 εκατομμύρια ευρώ το 2017 σε 15,87 εκατομμύρια ευρώ το 2018, που μεταφράζεται σε αύξηση περίπου 39%.

Η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Αίγυπτο των βερίκοκων, των κερασιών και των ροδάκινων αγγίζει σχεδόν το 300%, καθώς από 1,1 εκατομμύριο ευρώ το 2017, οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε 3,4 εκατομμύρια ευρώ το έτος 2018.

Περίπου το ίδιο τριπλάσιο ποσοστό αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στην Αίγυπτο καταγράφουν και οι ελληνικές φράουλες, που από 0,6 εκατομμύρια ευρώ αυξήθηκαν σε 1,45 περίπου εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα χρόνο.

Σημαντικές αυξήσεις παρατηρούνται επίσης στα γλυκά κουταλιού και τα λαχανικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικά ενισχυμένο το εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου

Ο Έλληνας πρέσβης στο Κάιρο Νίκος Γαριλίδης σημείωσε τις ισχυρές σχέσεις και την εξαιρετική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου και τονίζει τον τετραπλασιασμό του διμερούς εμπορίου μεταξύ των δυο χωρών, τα τελευταία 11 χρόνια.