ΓΔ: 782.9 0.41% Τζίρος: 51.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:25:50 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
lytras-grp
Φώτο: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GRP Ventures, κ. Ευάγγελος Λύτρας

GRP Ventures: Το νέο fund για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα

Το GRP Ventures, το οποίο ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 με έδρα την Αθήνα, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων και άλλων επενδυτών, επικεντρώνεται σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις που επιφέρουν ισχυρή οικονομική ανάπτυξη.

Με στόχο την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που μπορούν να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα, ολοκληρώθηκε η σύσταση του Επενδυτικού Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών GR Pioneer Venture Capital Mutual Fund (GRP Ventures), με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, π. ΤΑΝΕΟ) και άλλων ιδιωτών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το νέο fund, έχει αρχικό κεφάλαιο 30 εκατ. ευρώ και σχεδιάζει ευρείες αναπτυξιακές επενδύσεις σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα.

Το GRP Ventures, το οποίο ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 με έδρα την Αθήνα, επικεντρώνεται σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις που επιφέρουν ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, με στόχο την ανάδειξη του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της Ελλάδας και των ελληνικών επιχειρήσεων. Διαχειριστής του fund είναι η GR Pioneer ΑΕΔΑΚΕΣ, ενώ η διαχειριστική ομάδα απαρτίζεται από έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη που κατείχαν στο παρελθόν διευθυντικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα, καθώς και βαθιά γνώση στη βιομηχανία τροφίμων, την παραγωγή φυσικών πρώτων υλών και τη διασφάλιση ποιότητας και βιομηχανικής καινοτομίας. 

Συγκεκριμένα, τη διαχειριστική ομάδα απαρτίζουν οι: Ε. Λύτρας, Διευθύνων Σύμβουλος, Α. Κουτσόπουλος, Επικεφαλής Επενδύσεων, B. Σπάνια και Κ. Orlova. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GRP Ventures, κ. Ευάγγελος Λύτρας, ο οποίος κατέχει 26 έτη εμπειρίας στον τραπεζικό τομέα, δήλωσε σχετικά με την αποστολή του νέου fund: «Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να γίνουμε αρωγοί σε μικρές και μεσαίες Ελληνικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια και αναζητούν τρόπους να απαντήσουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις του σημερινού επιχειρείν, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος.  Φιλοδοξούμε να συνδράμουμε με σημαντικά κεφάλαια αλλά και τεχνογνωσία στην ανάπτυξη αυτών των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση των στόχων τους». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πατέλής: 11 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για πράσινες επενδύσεις

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού τόνισε πως θα δοθεί βάρος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην πράσινη οικονομία ενώ δημιουργούνται και πολιτικές για την απασχόληση σε στοχευμένες περιοχές που πλήττονται από υψηλή ανεργία.
euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έγκριση της Κομισιόν στο ελληνικό σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης για τις λιγνιτικές περιοχές και τα εξαρτημένα από το πετρέλαιο νησιά μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Χρηματοδοτικά εργαλεία για νέες επενδύσεις στις ΑΠΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα ξεκίνησε τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των σχημάτων που θέλουν να μπουν στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με κεφάλαια 400 εκατ. δημιουργούνται funds για επενδύσεις σε μικρομεσαίες

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης ανέφερε ότι τα funds που θα δημιουργηθούν μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων θα επιτρέπουν ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών στρατηγικών.