ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Η αεροπορική σύνδεση με Ρωσία στο επίκεντρο συνάντησης Δένδια - Παπαδόπουλου

Ο υφυπουργός Μεταφορών, πρότεινε να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα και το ζήτημα των πτήσεων τσάρτερ, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου για τη χώρα μας.

Η επανεκκίνηση των πτήσεων τσάρτερ και η απρόσκοπτη, χωρίς περιορισμούς, αεροπορική σύνδεση με τη Ρωσία ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου για τη χώρα μας, ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, προκειμένου να συζητήσει θέματα αρμοδιότητας Μεταφορών με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα.  

Ο υφυπουργός Μεταφορών, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου, πρότεινε να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών και το ζήτημα των πτήσεων τσάρτερ, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο της 13ης Συνόδου της μικτής διϋπουργικής επιτροπής για την Οικονομική, Βιομηχανική, Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία που διεξήχθη τον Νοέμβριο στη Μόσχα, είχε τεθεί μεταξύ άλλων και το ζήτημα των αεροπορικών μεταφορών.

Οι αντιπροσωπείες είχαν χαιρετήσει τότε την αύξηση των σημείων προορισμού εκατέρωθεν για εκτέλεση τακτικών δρομολογίων και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η αεροπορική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών θα αποκατασταθεί και το 2022 θα επανέλθει στα επίπεδα του 2019, καθώς έχει μεσολαβήσει η κρίση στον τομέα των αερομεταφορών λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Σημαντική, άλλωστε, είναι και η μείωση της προσέλευσης τουριστών από τη Ρωσία ως αποτέλεσμα του περιορισμού του αριθμού των  έκτακτων δρομολογίων (πτήσεις τσάρτερ). Ενδεικτικά, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, κατά το προηγούμενο έτος, υπήρξαν τεράστιες μειώσεις αφίξεων από τη Ρωσία, που έφτασαν σε ιστορικά χαμηλά, για παράδειγμα στο Ηράκλειο της Κρήτης -85% και στη Ρόδο -82%.

Τέλος, ο υφυπουργός Μεταφορών ενημέρωσε τον κ. Δένδια για την εξέλιξη του προγράμματος απολιγνιτοποίησης στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, προκειμένου να διερευνηθεί και η δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων σε αυτό το πεδίο.     

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Μια σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα έχει κανέναν νικητή

«Η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του στη Μόσχα. Τα θέματα που συζήτησαν.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N. Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει τον διάλογο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι για την επίτευξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, χρειάζεται αποκλιμάκωση και ότι ο διάλογος αυτός, προκειμένου να φέρει απτά αποτελέσματα, θα χρειαστεί χρόνο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των πτήσεων από τη Ρωσία προς την Ελλάδα

Οι πτήσεις προς Τουρκία, η οποία απορροφά ετησίως μεγάλο μερίδιο του ρωσικού τουρισμού, εγκρίθηκαν σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, έπειτα από το πόρισμα ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων