ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alieutiko
Φωτο: ΑΠΕ

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τον αλιευτικό τουρισμό

Τα υπουργεία Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη λήψη μίας σειράς πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού.

Υπογράφηκε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την προώθηση και ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στη χώρα μας.

Το μνημόνιο υπέγραψαν, η αρμόδια για τις ειδικές μορφές τουρισμού, υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου. Τα υπουργεία Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη λήψη μίας σειράς πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, που αποτελεί μια ειδική μορφή τουρισμού με μεγάλη δυναμική και προοπτική ανάπτυξης για μια χώρα νησιωτική όπως η Ελλάδα. 

Ήδη από το 2021 είχε ξεκινήσει τακτική συνεργασία με πρωτοβουλία των δύο υφυπουργών, της Σοφίας Ζαχαράκη και του Σίμου Κεδίκογλου, η οποία περιελάμβανε συναντήσεις με στελέχη και φορείς της αλιείας, αλλά και διαβουλεύσεις με τεχνικά κλιμάκια των δύο υπουργείων. 

Το μνημόνιο συνεργασίας αποτελεί επιστέγασμα της συνεργασίας αυτής και προβλέπει τη δημιουργία μίας διυπουργικής "Ομάδας Διαχείρισης Αλιευτικού Τουρισμού", η οποία θα είναι επιφορτισμένη με τον σχεδιασμό θεσμικού πλαισίου, συνεργειών και δράσεων προβολής και ανάδειξης του αλιευτικού τουρισμού, σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων κατάρτισης σε επιχειρηματίες της αλιείας κ.ά.. Στο πλαίσιο του μνημονίου αυτού, τα δύο συναρμόδια υπουργεία θα προχωρήσουν για πρώτη φορά και στην κατάρτιση και υλοποίηση μιας "Εθνικής Στρατηγικής Προώθησης του Αλιευτικού Τουρισμού" (Ε.Σ.Π.Α.Τ.). 

Όπως δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη, "με το μνημόνιο που συμφωνήσαμε και υπογράψαμε, επιδιώκουμε την ανάδειξη της Ελλάδας ως διεθνούς προορισμού για τον αλιευτικό τουρισμό, με σεβασμό πάντα στη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι πρωτοβουλίες που ξεκινάμε, στοχεύουν στην προώθηση της αλιείας με νέες και καινοτόμες δραστηριότητες, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος".  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kedikoglou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Κεδίκογλου - Ζαχαράκη: Σχεδιασμός για τον αλιευτικό τουρισμό

Οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη προβολής του αλιευτικού τουρισμού στη χώρα μας, με τον κ. Κεδίκογλου να αναφέρει ότι η στρατηγική επικοινωνίας και προβολής του προγράμματος θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Εύβοια.
Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Αυξήθηκαν 100 εκατ. οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Απρίλιο

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί το τουριστικό brand της Ελλάδας που είναι πέμπτο στον κόσμο. Ιδιαίτερη δυναμική παρουσιάζει ο κλάδος της κρουαζιέρας.