ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
negative_rates

Έκδοση εξάμηνων εντόκων με προσδοκίες για αρνητικό επιτόκιο

Στοχεύοντας για πρώτη φορά σε αρνητικό επιτόκιο, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προχωρά την προσεχή Τετάρτη στη δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων, με σκοπό την άντληση 625 εκατ. ευρώ.

Με υψηλή πιθανότητα να πετύχει την πρώτη έκδοση με αρνητικό επιτόκιο προχωρά την επόμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους στη διάθεση εντόκων γραμματίων, εξάμηνης διάρκειας, με σκοπό να αντλήσει 625 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Δημοπρασία, σε άυλη μορφή, Εντόκων Γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, και λήξεως 5 Ιουνίου 2020, ενώ η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019.

Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις, ενώ για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι στη τελευταία δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Οκτωβρίου, το Δημόσιο άντλησε με την έκδοση 6μηνων εντόκων το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ και το επιτόκιο υποχώρησε από το 0,1% της προηγούμενης δημοπρασίας στο μηδέν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Ακόμα πιο χαμηλά τα ελληνικά επιτόκια

Αισιόδοξος για την πορεία των ελληνικών επιτοκίων παρουσιάστηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι ακόμη καλύτερη μελλοντικά. «Στόχος μας η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα», πρόσθεσε.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη μεγαλύτερη μείωση του κόστους δανεισμού σημείωσε η Ελλάδα το 2019

Σε ένα περιβάλλον γενικευμένης μείωσης των αποδόσεων των ομολόγων στην Ευρωζώνη, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας της και των νέων μέτρων στήριξης από την EKT, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη προσαρμογή.
staikouras, YPOIK, epistreptea
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Στο β' εξάμηνο του 2022 η έκδοση «πράσινου» ομολόγου

Ο υπ. Οικονομικών τόνισε ότι «σκοπός μας είναι να διαμορφώσουμε έναν συνεκτικό φάκελο επιλέξιμων έργων, επιπλέον εκείνων που ήδη χρηματοδοτούνται από άλλες πηγές, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης».
Τράπεζα της Ελλάδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Σε πορεία υποχώρησης το μέσο επιτόκιο των δανείων τον Σεπτέμβριο

Βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο των νέων επιχειρηματικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 71 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,51% έναντι 3,22% τον προηγούμενο μήνα.