ΓΔ: 779.68 -3.21% Τζίρος: 80.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
digital transformation-texnologia
Φώτο: Shutterstock

Επιχορήγηση 30 εκατ. ευρώ σε λογιστές για ψηφιακό μετασχηματισμό

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ, επιδοτούνται αιτήσεις με επιχορήγηση από 1.500 ευρώ έως 2.000 ευρώ, ανάλογα με τα έσοδα του 2020, για δαπάνες ψηφιακού εκσυγχρονισμού.

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός των μικρομεσαίων λογιστικών γραφείων καθώς θα μπορούν να λάβουν επιχορήγηση που θα φτάνει μέχρι και τα 2.000 ευρώ, με την υποβολή των αιτήσεων στη νέα δράση: «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών» να ξεκινά την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 12:00.

Η νέα δράση αφορά στην ενίσχυση αυτοαπασχολούμενων λογιστών - φοροτεχνικών, καθώς και νομικών προσώπων παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών, ώστε να προσαρμόσουν την λειτουργία τους με την αναβάθμιση/απόκτηση της απαραίτητης ψηφιακής υποδομής, να συνεχίσουν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους και να υποστηρίξουν την επιχειρηματική κοινότητα, τη δημόσια Διοίκηση, αλλά και τους πολίτες, για να ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που η πανδημία (COVID 19) δημιούργησε.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ, επιδοτούνται αιτήσεις με επιχορήγηση από 1.500 ευρώ έως 2.000 ευρώ, ανάλογα με τα έσοδα του 2020, για δαπάνες ψηφιακού εκσυγχρονισμού.

Οι ωφελούμενοι οι οποίοι έκαναν έναρξη εντός του 2021 δύναται να αιτηθούν και να λάβουν ως ανώτερο όριο επιχορήγησης ποσό 1.500 ευρώ. Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 30.000.000 ευρώ. Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν καταχωριστεί στα οικεία Μητρώα που τηρούνται στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, ως εξής: Αυτοαπασχολούμενοι λογιστές - φοροτεχνικοί κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας λογιστή - φοροτεχνικού κατά τάξεις και νομικά πρόσωπα παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρεται η ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής είναι η Τετάρτη 9/3/2022 και ώρα 12:00, με την λήξη των ηλεκτρονικών υποβολών να είναι τη Δευτέρα 18/4/22 και ώρα 15:00.

Ηλεκτρονική Υποβολή

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr με την ένδειξη: «Επιχορήγηση επιχειρήσεων παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών».

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΠΣΚΕ. Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη Δράση μπορείτε να απευθυνθείτε στο: Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα.

  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. (κατόπιν ραντεβού)
  • Τηλεφωνική ενημέρωση: στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση από τις 9.00 π.μ έως τις 4.30 μ.μ.
  • Εmail: [email protected]
  • Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr
  • Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & των Περιφερειακών Μονάδων τους: www.efepae.gr
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

digital skills-ekpaideusi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» από Κομισιόν για το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το πρόγραμμα ύψους 913 εκατ. ευρώ θα προωθήσει τον οικονομικό μετασχηματισμό της χώρας δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση και ενσωμάτωση των τεχνολογιών αιχμής.
digital transformation-texnologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για την ψηφιακή αναβάθμιση των μικρομεσαίων

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθούν επενδύσεις σε τεχνολογίες και υπηρεσίες, που προωθούν την ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με το συνολικό κόστος να φτάνει τα 445 εκατ. ευρώ.
euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς δάνεια προχωρούν σε επενδύσεις οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ το 15,3% των επιχειρήσεων σκοπεύει να πραγματοποιήσει κάποια είδους επένδυση μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Πολύ χαμηλό το ποσοστό της ψηφιακής προσαρμογής.
eshop, e-commerce, online agores, ilektroniko emporio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση έξι μηνών για τις επενδύσεις της δράσης «e-λιανικό»

Σύμφωνα με την τροποποίηση της πρόσκλησης, το αίτημα επαλήθευσης - πιστοποίησης θα πρέπει να έχει υποβληθεί το αργότερο εντός μηνός από την ημερομηνία λήξης της δεκαοκτάμηνης διάρκειας του έργου.