ΓΔ: 2267.45 0.05% Τζίρος: 256.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο
Ο Γιάννης Μπράτακος, πρόεδρος ΕΒΕΑ, σε επίσημο πορτρέτο.

Μπρατάκος: Το ΑΙ αλλάζει τον ρόλο οικονομολόγων, λογιστών στις επιχειρήσεις

Ο Γιάννης Μπρατάκος τόνισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός μεταμορφώνουν την επιχειρηματικότητα και αναδεικνύουν τη στρατηγική σημασία των οικονομολόγων και λογιστών, στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών Οικονομολόγων.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο για την επιχειρηματικότητα, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των οικονομολόγων και λογιστών ως στρατηγικών συνεργατών των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Μπρατάκος, τόνισε το παραπάνω στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών Οικονομολόγων, σύμφωνα με σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπρατάκος, το ΕΒΕΑ φιλοξένησε το συνέδριο της Πα.Ε.Λ.Ο., μια πρωτοβουλία που ενώνει επιχειρήσεις, επαγγελματίες του οικονομικού κλάδου, την ακαδημαϊκή κοινότητα και θεσμικούς φορείς.

Μέσα από τέτοιες συνεργασίες, προβάλλονται οι βασικές προτεραιότητες που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας: η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και η ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Στόχος είναι μια Ελλάδα που «μπορεί να πάει μπροστά», με ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, δημιουργικούς ανθρώπους και θεσμούς που στηρίζουν την ανάπτυξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Open Innovation Challenge: Συμμετοχή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης οργανώνουν Open Innovation Challenge για ανάδειξη καινοτόμων ιδεών στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έρευνα: Πάνω από 400.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα με λύσεις AI

Το 34% των ελληνικών επιχειρήσεων χρησιμοποιεί πλέον Τεχνητή Νοημοσύνη, σημειώνοντας αύξηση 55% σε ένα χρόνο, σύμφωνα με μελέτη της AWS. Οι startups ηγούνται, αλλά οι μεγάλες επιχειρήσεις χρειάζονται περαιτέρω υποστήριξη για στρατηγική υιοθέτηση.
Σταύρος Καλαφάτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Κόμβος Τεχνητής Νοημοσύνης και καινοτομίας η Θεσσαλονίκη

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης τόνισε πως η Θεσσαλονίκη έχει τα εχέγγυα να γίνει κέντρο εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης και τεχνολογίας στη ΝΑ Ευρώπη, με στόχο βιώσιμη ανάπτυξη και εξαγωγική ενίσχυση.
Φλιτζάνι καφές ζεστός
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στοκχόλμη: Καφέ λειτουργεί με μάνατζερ την Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε καφέ της Στοκχόλμης με μινιμαλιστική διακόσμηση, μάνατζερ είναι Τεχνητή Νοημοσύνη με υποστήριξη Google Gemini. Ο μπαρίστα προσλήφθηκε από την ΑΙ, ενώ αστειεύεται για τα λάθη της στις παραγγελίες.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο Συνεργασίας Πολυτεχνείου Κρήτης με Δήμο Αγίου Νικολάου

Το Πολυτεχνείο Κρήτης και ο Δήμος Αγίου Νικολάου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση, στοχεύοντας στη βελτίωση υπηρεσιών και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.