ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Χ. Σταϊκούρας: Μείωση φόρων και αύξηση εισοδημάτων το 2020

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για σειρά θετικών μέτρων από το νέο έτος με πρωταρχικό στόχο την μείωση των φόρων. Ανοιχτή η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το ύψος του κοινωνικού μερίσματος, όπως επίσης και οι δικαιούχοι, οι οποίοι σε πρώτη φάση επιλογής είναι οι άνεργοι και ακολουθούν οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

Όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «η βούληση μας είναι να μειώσουμε φόρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», ενώ πρόσθεσε ότι η στόχευση αυτής της κυβέρνησης είναι η μείωση φόρων.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι νωρίτερα από το 2021 θα αρχίσει η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ και το 2020 και ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπει ΕΝΦΙΑ στα χωράφια.  Σημείωσε, μάλιστα, ότι το εισόδημα των πολιτών το 2020 θα είναι μεγαλύτερο από το 2019.

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να ρυθμίσουν άμεσα τα δάνεια πρώτης κατοικίας καθώς όπως είπε δεν θα υπάρχει νέα παράταση για τη ρύθμιση των δανείων. Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι επόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνεται όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.

Επίσης, τόνισε ότι κάποιες από τις αποδείξεις ερευνάται να μετρούν διπλά και ερευνάται, ακόμη, να μην ισχύει το τεκμήριο για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων.

Παράλληλα, είπε ότι θα έχουμε μόνο μείωση φόρων και όχι αυξήσεις όπως γνωρίζαμε ως τώρα. Αποκάλυψε, επίσης, ότι εντός του 2020 θα ζητηθεί μείωση των πλεονασμάτων, εξέλιξη που θα δημιουργήσει νέο δημοσιονομικό χώρο επ’ ωφελεία των πολιτών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Ψηφιακά η έκδοση κύριων, επικουρικών συντάξεων

Τη μεγάλη μεταρρύθμιση της οργανωτικής ενοποίησης του ΕΦΚΑ με το Επικουρικό Ταμείο θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Η δημιουργία ενιαίου ψηφιακού αρχείου θα δώσει τέλος στην καθυστέρηση της έκδοσης συντάξεων.
APE-nisia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα «έξυπνα» ελληνικά ενεργειακά νησιά

Τα ελληνικά νησιά κάνουν τρόπο ζωής την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε πολλούς τομείς με τη Σίφνο να είναι ένα από τα έξι νησιά της Ευρώπης που παρουσίασαν στην εκδήλωση της Κροατίας τα σχέδια για πλήρη ενεργειακή αυτονομία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σχέδιο για την επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Πλήρες «πακέτο» κινήτρων για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, που θα περιλαμβάνει και επιδότηση αγοράς αυτοκινήτων, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Κινητικότητα στην αγορά, με αύξηση πωλήσεων ηλεκτροκίνητων και... στρατιά μοντέλων.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβεβαιώσεις Σταϊκούρα πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο lockdown

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως η χώρα διαθέτει επαρκή και ασφαλή ταμειακά διαθέσιμα και μπορεί να ανταποκριθεί σε όποια κρίση και αν προκύψει. Από τον Μάρτιο σε 10 ή 12 δόσεις η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.