Φώτο: ΑΠΕ

Έως 31 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για τη Μαρίνα Ιτέας

Παρατείνεται έως την 31η Ιανουαρίου η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση της Μαρίνας Ιτέας, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Παρατείνεται έως την 31η Ιανουαρίου η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση (κατ' ελάχιστο 35 έτη) υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Ιτέας, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, στη φάση προεπιλογής και σε αυτή της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Η μαρίνα βρίσκεται στην Ιτέα Φωκίδας, στη θέση «Μαρίνα» του κόλπου της Ιτέας, εντός των ορίων του τέως δήμου Ιτέας. Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας καταλαμβάνει επιφάνεια της τάξης των 26.000 τ.μ. και έχει δυνατότητες ελλιμενισμού 146 σκαφών μικρού και μεσαίου μεγέθους. Προβλέπονται, επίσης, εξήντα θέσεις σκαφών στη χερσαία ζώνη. Η εγκατάσταση είναι ολοκληρωμένη ως προς τα λιμενικά έργα, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι χερσαίες υποδομές. Η χερσαία επιφάνεια της μαρίνας καλύπτει έκταση της τάξης των 24.700 τ.μ. Σήμερα, η μαρίνα φιλοξενεί μικρό αριθμό σκαφών αναψυχής.

Για το επόμενο έτος δρομολογούνται, παράλληλα, παραχωρήσεις στις μαρίνες Μυκόνου, Αρετσούς, Αργοστολίου, Ζακύνθου και Ρόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακό εργαλείο από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιολόγηση των επιδόσεων του χαρτοφυλακίου

Με το νέο ψηφιακό εργαλείο που αναπτύσσεται για πρώτη φορά από δημόσιο οργανισμό στην Ελλάδα θα μπορεί να ενισχυθεί η διαφάνεια και να προσελκύσει υπεύθυνες επενδύσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγώνουν οι ιδιωτικοποιήσεις μέχρι να εξομαλυνθούν οι συνθήκες

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος τονίζει σε δηλώσεις του ότι μειώνονται σε 350- 400 εκατ. ευρώ οι φετινοί στόχοι για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και θα δοθεί χρόνος για να αποφευχθούν χαμηλά τιμήματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαμπίρης: Οι ξένοι επενδυτές έχουν κάθε λόγο να επενδύσουν στην Ελλάδα

Ο κ. Λαμπίρης μιλώντας στο «Γερμανοελληνικό Οικονομικό Φόρουμ – Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων» στο Βερολίνο προέτρεψε τους ξένους επενδυτές να ενεργοποιηθούν εκ νέου με κεφάλαια σε στρατηγικές και αναπτυξιακές επενδύσεις στην Ελλάδα.