Φώτο: ΑΠΕ

Έως 31 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για τη Μαρίνα Ιτέας

Παρατείνεται έως την 31η Ιανουαρίου η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση της Μαρίνας Ιτέας, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Παρατείνεται έως την 31η Ιανουαρίου η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση (κατ' ελάχιστο 35 έτη) υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Ιτέας, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, στη φάση προεπιλογής και σε αυτή της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Η μαρίνα βρίσκεται στην Ιτέα Φωκίδας, στη θέση «Μαρίνα» του κόλπου της Ιτέας, εντός των ορίων του τέως δήμου Ιτέας. Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας καταλαμβάνει επιφάνεια της τάξης των 26.000 τ.μ. και έχει δυνατότητες ελλιμενισμού 146 σκαφών μικρού και μεσαίου μεγέθους. Προβλέπονται, επίσης, εξήντα θέσεις σκαφών στη χερσαία ζώνη. Η εγκατάσταση είναι ολοκληρωμένη ως προς τα λιμενικά έργα, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι χερσαίες υποδομές. Η χερσαία επιφάνεια της μαρίνας καλύπτει έκταση της τάξης των 24.700 τ.μ. Σήμερα, η μαρίνα φιλοξενεί μικρό αριθμό σκαφών αναψυχής.

Για το επόμενο έτος δρομολογούνται, παράλληλα, παραχωρήσεις στις μαρίνες Μυκόνου, Αρετσούς, Αργοστολίου, Ζακύνθου και Ρόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ποια φάρμακα μειώνεται ο ΦΠΑ - Τι ισχύει για τα ΙΧ πολυτέκνων

Τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει μείωση ΦΠΑ σε φάρμακα δυσίατων ασθενειών, εξαίρεση των ΙΧΕ πολύτεκνων οικογενειών από φόρο πολυτελούς διαβίωσης και μείωση φόρου για αθλητικές ομάδες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Μείωση «κόκκινων» δανείων κατά 7,9% στο πρώτο εξάμηνο

Σύμφωνα με την Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η συνολική μείωση των ΜΕΔ σε σχέση με το υψηλότερο σημείο τους (Μάρτιος 2016), έφθασε το 30% ή 31,8 δισ. ευρώ. Μέτρα για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης ζητά η ΤτΕ.