ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Παρατείνεται η απαλλαγή τέλους επιτηδεύματος για αγρότες, αλιείς

Ανάλογη ρύθμιση για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αλιείς, ίσχυσε και τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω πανδημίας.

Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί άμεσα η Κυβέρνηση παρατείνει, και για το φορολογικό έτος 2021, την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.

Ανάλογη ρύθμιση για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αλιείς, ίσχυσε και τα δύο προηγούμενα χρόνια προκειμένου να στηριχθούν οι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Το μέτρο αφορά:

  • Τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ 
  • Τους αλιείς παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται, είτε ατομικά είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου, αλιευτικά σκάφη μέχρι δώδεκα (12) μέτρα, μεταξύ καθέτων.

Πρόκειται για ακόμα ένα μέτρο που αποδεικνύει ότι αξιοποιούμε, στον βέλτιστο βαθμό, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια, ώστε να στηρίξουμε, με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις, τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ένωση Κεφαλαιαγορών χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή εποπτεία

Ο Κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι μια Ένωση Κεφαλαιαγορών χωρίς ενιαία ευρωπαϊκή εποπτεία είναι ανεπαρκής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κοινής εποπτείας για συστημικούς φορείς, ώστε να ενισχυθούν επενδύσεις και καινοτομία στην Ευρώπη.
Κυριάκος Πιερρακάκης βουλή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 65% στις ρυθμίσεις οφειλών μέσω Εξωδικαστικού Μηχανισμού τον Μάιο

Σημαντική άνοδο παρουσιάζουν οι ρυθμίσεις μέσω του εξωδικαστικού, με 2.205 νέες συμφωνίες το Μάιο και αύξηση 65% σε σχέση με πέρσι. Η διεύρυνση των κριτηρίων επιτρέπει σε περισσότερους οφειλέτες να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
Κινέζικα νομίσματα yuan
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση 10,6% στις χρηματοδοτήσεις Πεκίνου για επιδοτήσεις παιδικής μέριμνας

Η Κίνα αυξάνει φέτος κατά 10,6% τις κυβερνητικές χρηματοδοτήσεις για επιδοτήσεις παιδικής μέριμνας, διαθέτοντας σχεδόν 100 δισ. γιουάν. Το σύνολο μαζί με τις τοπικές ενισχύσεις το 2026 αναμένεται να φτάσει τα 110 δισ. γιουάν.
Κέρματα, Χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα και ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος, ποιοι ωφελούνται

Αυξάνεται στα 1.600 ευρώ το ακατάσχετο όριο τραπεζικού λογαριασμού για οφειλέτες, ενώ με εφάπαξ πληρωμή 25% της οφειλής θα γίνεται ολική άρση κατάσχεσης. Έρχονται νέες ρυθμίσεις χρεών και διευρυμένος εξωδικαστικός μηχανισμός από Ιούλιο.
Κυριάκος Πιερρακάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Αύξηση ακατάσχετου λογαριασμού στα 1.600 ευρώ

Στο νομοσχέδιο κατά του παράνομου τζόγου εντάσσεται ρύθμιση για αύξηση του ακατάσχετου στους λογαριασμούς από 1.250 σε 1.600 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κ. Πιερρακάκη στη Βουλή. Η ψήφιση αναμένεται τον Ιούνιο.