ΓΔ: 779.68 -3.21% Τζίρος: 80.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
exoikonomo, anakainisi
Φώτο: Shutterstock

Παράταση ένταξης στο «Εξοικονομώ» για χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις

Παράταση έως τις 15 Απριλίου για τις αιτήσεις που έμειναν σε εκκρεμότητα ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» δίνει το ΥΠΕΝ. Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για τις πολυκατοικίες.

«Δεύτερη ευκαιρία» σε χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις δίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το «Εξοικονομώ» ενώ ανοίγει τη διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα για τις πολυκατοικίες

Ειδικότερα, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε το άνοιγμα της ψηφιακής πλατφόρμας του «Εξοικονομώ 2021» για όσους πολίτες ξεκίνησαν τη διαδικασία αλλά δεν προχώρησαν σε οριστική υποβολή της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Οι αιτήσεις σε εκκρεμότητα αφορούν σε μονοκατοικίες/μεμονωμένα διαμερίσματα ενώ η παράταση αυτή ορίζεται έως την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Όπως έγραφε το Business Daily, περί τις 22.500 αιτήσεις βρέθηκαν σε εκκρεμότητα στο κλείσιμο του φετινού κύκλου του προγράμματος όπου συνολικά υποβλήθηκαν πάνω από 108 χιλιάδες αιτήσεις ενώ περισσότερες από 86.000 υποβλήθηκαν οριστικά. Σε συνέντευξή που έδωσε στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89, η ΓΓ Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου παραδέχθηκε ότι υπήρξε πράγματι πρόβλημα στην πλατφόρμα για την έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης που ήταν προαπαιτούμενο για την αίτηση οδηγώντας σε μεγάλες καθυστερήσεις με αποτέλεσμα πολλές αιτήσεις να μην προλάβουν να ολοκληρωθούν εγκαίρως.

Ανοίγουν οι αιτήσεις για τις πολυκατοικίες

Επιπρόσθετα, από τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις πολυκατοικίες, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022. Υπενθυμίζεται ότι για αιτήσεις Πολυκατοικίας, όταν συμμετέχει το σύνολο των χιλιοστών της Πολυκατοικίας, προβλέπεται πρόσθετη επιχορήγηση (bonus) +10% στο προβλεπόμενο ποσοστό επιχορήγησης του κάθε συμμετέχοντος διαμερίσματος. Για το υπόλοιπο ποσοστό έως το 100% του επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων υφίσταται η δυνατότητα χορήγησης δανείου με επιδότηση επιτοκίου, στη βάση σχετικού αιτήματος του Ωφελούμενου.

Η κ. Σδούκου επεσήμανε ότι πρόθεση είναι να ενισχυθούν ουσιαστικά οι πολικατοικίες και γι αυτό παρέχεται και η δώσει και έξτρα επιδότηση για την περίπτωση που η πολυκατοικία θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα στο σύνολο της. «Νομίζω ότι η ουσία, ειδικά για τη χώρα μας που ζούμε σε πολυκατοικίες, είναι ότι καλύτερο να μπορέσει μία πολυκατοικία στο σύνολο της να αναβαθμιστεί ενεργειακά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα υπάρχει ανταπόκριση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

anakainisi-erga-exoikonomo-autonomo-ergasies-mixanikos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολυκατοικίες μπαίνουν στο Εξοικονομώ, από σήμερα αρχίζουν αιτήσεις

Ανοίγει η πλατφόρμα για την ενεργειακή αναβάθμιση πολυκατοικιών με ειδικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ. Ποιες παρεμβάσεις επιδοτούνται και ποια η διαδικασία για την ένταξη στο πρόγραμμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξοικονομώ 2021: Από σήμερα οι αιτήσεις, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 632 εκατ. ευρώ και συνολικά αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια πάνω από 1 δισ. ευρώ, με τη μέση εκτιμώμενη επιδότηση να διαμορφώνεται σε ποσοστό 62% επί της συνολικής δαπάνης.
anakainisi-erga-exoikonomo-autonomo-ergasies-mixanikos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 13 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το Νέο Εξοικονομώ

Στα 50.000 υπολογίζονται τα νοικοκυριά που θα λάβουν τις επιδοτήσεις που θα ξεκινούν από το 40% και θα φτάνουν έως και το 75%, ανάλογα με το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα στο «Νέο Εξοικονομώ». Για ένα μήνα θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα.