ΓΔ: 819.74 -0.41% Τζίρος: 10.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:56:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
zaxaraki, sxoleia, ypourgeio, paideias
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Ζαχαράκη: Ο αθλητικός τουρισμός βρίσκεται μεταξύ των προτεραιοτήτων μας

Η υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού «συμβάλλουν στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, στην ισόρροπη ανάπτυξη στο σύνολο της Ελληνικής περιφέρειας»,

«Ο αθλητικός τουρισμός βρίσκεται στην ‘καρδιά' των προτεραιοτήτων μας, διότι είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους του τουρισμού, αφού όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα ή κινούνται στην Ελλάδα για αθλητικές δραστηριότητες και αναψυχή, για αυτό και καταγράφεται ως μία πολύ σημαντική δυναμική».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Πάτρα, με θέμα «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό», η οποία διοργανώνεται από το υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αναφερόμενη στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, είπε ότι «συμβάλλουν στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, στην ισόρροπη ανάπτυξη στο σύνολο της Ελληνικής περιφέρειας και στην πολυπόθητη επέκταση της τουριστικής περιόδου».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου, στοχεύει στην ανάδειξη της χώρας ως προορισμού ιδιαίτερων τουριστικών εμπειριών, προσφέροντας στον επισκέπτη ποικιλία εναλλακτικών δραστηριοτήτων για όλο τον χρόνο και διαμορφώνοντας ένα ευρύ πλέγμα ποιοτικών προϊόντων, που θα κάνουν την εμπειρία αυθεντική και μοναδική».

Μιλώντας η Σοφία Ζαχαράκη για το σχέδιο δράσης του 2022, επεσήμανε ότι «το υπουργείο Τουρισμού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ορεινό τουρισμό, στον ποδηλατικό τουρισμό, στην αναρρίχηση, στις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής κ.α.» Ταυτόχρονα, συνέχισε, «επικαιροποιούμε μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται σε τέτοιες δραστηριότητες, τις προδιαγραφές του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού και τις υποχρεώσεις των συμμετεχόντων».

Σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο, η υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι «δίνει ξεχωριστή έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού, χορηγώντας ενισχύσεις για επενδυτικά σχέδια σε γήπεδα γκολφ, χιονοδρομικά κέντρα, κέντρα αθλητικού τουρισμού, ορειβατικά καταφύγια, εγκαταστάσεις καταδυτικού τουρισμού και εγκαταστάσεις γεωτουρισμού».

Όσον αφορά το ταμείο ανάκαμψης, η Σοφία Ζαχαράκη το χαρακτήρισε ως «ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, το οποίο έχουμε μπροστά μας» και πρόσθεσε: «Ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, πάνω από 56 εκατομμύρια ευρώ, θα εστιάσει σε εγκαταστάσεις χειμερινού τουρισμού, με δημιουργία υποδομών υψηλής ποιότητας ή αναβάθμιση υπαρχόντων χιονοδρομικών κέντρων και ορεινών καταφυγίων».

Όπως ανέφερε στην συνέχεια η υφυπουργός Τουρισμού, «ο αθλητικός τουρισμός έχει ένα φωτεινό μέλλον μπροστά του και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να αξιοποιήσουμε τις πολλές ευκαιρίες που προσφέρει για τη χώρα και το συνολικό τουριστικό της προϊόν».

Σε άλλο σημείο της ομιλία της, η Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε στο υπουργείο Τουρισμού, έτσι ώστε μετά τα καλά αποτελέσματα που φέραμε το 2021, με το 60% των εσόδων σε σχέση με το 2019 και με τα 11 δισ. ευρώ που μπήκαν στα δημόσια ταμεία, να διεκδικούμε συνεχώς περισσότερες αφίξεις, αύξηση της μέσης δαπάνης και ακόμα υψηλότερη ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Κλείνοντας την ομιλία της σημείωσε ότι «αθλητισμός και τουρισμός πρέπει να είναι ενωμένοι και δυνατοί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε σε κάθε περιοχή της Ελλάδος τις ευκαιρίες που αξίζουν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σ. Ζαχαράκη: Αποδεικνύεται στην πράξη η δυναμική του Αθλητικού Τουρισμού

Με σύμμαχο τον καιρό, αλλά και τη δίψα των συμμετεχόντων για αθλητική δράση, η Ελλάδα από άκρη σε άκρη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο στίβο αγωνισμάτων, που προσελκύει επισκέπτες από όλον τον κόσμο.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Σημαντική η σκανδιναβική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό

Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, οι tour operators ενημέρωσαν ότι οι πτήσεις προς την Ελλάδα έφτασαν το 97% σε πληρότητα ενώ η Eurowings παρουσίασε αύξηση 30% των πτήσεων από την Β. Ευρώπη προς τη χώρα μας.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Θα αυξηθούν οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ όλο το χρόνο

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού στόχος πλέον είναι η αύξηση των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και η επέκταση του πτητικού προγράμματος πέραν των καλοκαιρινών μηνών. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2023 η Delta θα πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Αισιόδοξα μηνύματα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, το τουριστικό ρεύμα στη χώρα παραμένει ισχυρό για τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο μέσα από το νέο πρόγραμμα συνεργασία του ΕΟΤ με διεθνείς operators και αεροπορικές.