ΓΔ: 816.68 -0.30% Τζίρος: 45.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Έως τις 27 Μαΐου οι αιτήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση 5.000 ανέργων

Το πρόγραμμα και συγκεκριμένα η Γ’ φάση του αφορά ανέργους ηλικίας 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες και αναπτύσσεται σε έξι περιφέρειες της χώρας. Ηλεκτρονικά καταθέτουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.   

Μέχρι και την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022, στις 15:00, θα υποβάλλονται οι αιτήσεις επιχειρήσεων για τον Γ' κύκλο της δράσης «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες».

Το 12μηνης διάρκειας πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης και τα ποσά της επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

  • 466,5 ευρώ μηνιαία (5.598 ευρώ ετήσια) για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών
  • 559,8 ευρώ μηνιαία (6.717,6 ευρώ ετήσια) για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 606,45 ευρώ μηνιαία (7.277,4 ευρώ ετήσια) για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω
  • 653,1 ευρώ μηνιαία (7.837,2 ευρώ ετήσια) για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω
  • 699,75 ευρώ μηνιαία (8.397 ευρώ ετήσια) για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των επιχειρήσεων

Οι επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis. Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με  την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα τρία έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα).

Στην επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών συμπεριλαμβάνονται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Για τη δημόσια πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Protopsaltis-oaed
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπ. Πρωτοψάλτης: Μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας φέρνει ο νέος ΟΑΕΔ

Στη μετονομασία του ΟΑΕΔ σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης αναφέρθηκε ο διοικητής του σε εκδήλωση του ΕΒΕ Πειραιώς για τις πληθωριστικές πιέσεις. Σε νέα εποχή η οικονομία σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πειραιώς Κορκίδη.
Protopsaltis-oaed
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπ. Πρωτοψάλτης: Ο ΟΑΕΔ αλλάζει για να καλύψει τις ανάγκες της οικονομίας

Σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού στόχος του νομοσχεδίου είναι η μετατροπή του σε εργαλείο για αύξηση της απασχόλησης, με έμφαση στον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.
Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis, Ypourgeio Ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με το νομοσχέδιο «Δουλειές ξανά», μπαίνει τέλος στα φαινόμενα κατάχρησης σε ΟΑΕΔ

Ο υπ. Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκης, τόνισε, ακόμη, σε συνέντευξή του ότι για πρώτη φορά, θεσπίζεται το επίδομα εργασίας για τους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά.