ΓΔ: 789.25 1.29% Τζίρος: 37.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:22:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
trapezes-banks
Φώτο: Shutterstock

Τέλος τα ραντεβού για συναλλαγές στις τράπεζες, παραμένει η μάσκα

Την άρση των περιορισμών για την είσοδο στα τραπεζικά καταστήματα ανακοίνωση η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Πώς θα γίνονται από σήμερα οι συναλλαγές στις ελληνικές τράπεζες.

Με τη χρήση προστατευτικής μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας θα γίνεται από σήμερα η συναλλαγή με φυσική παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα, χωρίς όμως την υποχρέωση ραντεβού, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. 

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών «μετά τον επαναπροσδιορισμό των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, και για όσους συναλλασσόμενους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα με φυσική παρουσία, οι περιορισμοί πρόσβασης παύουν να ισχύουν.

Για όσους επιλέξουν την πραγματοποίηση συναλλαγών με φυσική παρουσία τονίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση χρησιμοποίησης προστατευτικής μάσκας και συνιστάται η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι οι συναλλασσόμενοι έχουν πάντα τη δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς εξυπηρέτησής τους, με την ηλεκτρονική τραπεζική και τη χρήση των καρτών τους».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι συναλλαγές στις τράπεζες γίνονταν μόνο κατόπιν κλεισίματος ραντεβού από τους πελάτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kivernoasfaleia, cyber security, texnologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι συμβουλές των τραπεζών στο κοινό για τις ηλεκτρονικές απάτες

Με στόχο να περιοριστούν τα περιστατικά απάτης τύπου phising, τόσο η ΕΕΤ όσο και ο Ελληνικός Χρηματοοικονομικός Μεσολαβητής, επανέρχονται δίνοντας απαντήσεις σε επίκαιρα ερωτήματα στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας.
trapezes-banks
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένωση Τραπεζών: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα τραπεζικά καταστήματα

Για αύριο συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στις τράπεζες, ενώ πριν την μετάβαση τους σε αυτές, να υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία με το κατάστημα.
cyber attack-cyber security
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τέσσερις νέες μορφές απάτης για τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Πρόκειται για τις απάτες υποτιθέμενης τεχνικής υποστήριξης, τις ηλεκτρονικές απάτες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τις κλοπές στοιχείων ταυτότητας και τις απάτες μέσω αλλαγής κάρτας SIM (SIM Swapping).