ΓΔ: 1250.61 0.47% Τζίρος: 178.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μ. Σεντένο: Θετικό μήνυμα στους επενδυτές για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Eurogroup ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του χρέους ύψους 767 εκατ. ευρώ που αποτελεί όπως είπε ένα θετικό μήνυμα στους επενδυτές για την πορεία της Ελλάδας.

Την ενεργοποίηση των νέων μέτρων του πακέτου ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους συνολικού ύψους 767 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί ένα θετικό μήνυμα στους επενδυτές για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. 

Όπως τόνισε ο Πορτογάλος υπουργός οικονομικών η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν που συζητήθηκε στο Eurogroup ήταν θετική για την Ελλάδα καθώς διαπιστώνει ότι θα τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι το 2019 και το 2020, ενώ τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2020 μειώνουν τα φορολογικά βάρη και διευκολύνουν την οικονομική ανάπτυξη. 

Ο κ. Σεντένο σημείωσε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης αφορούν την επιστροφή κερδών των Κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος από ελληνικά ομόλογα, ύψους 740 εκατ. ευρώ καθώς και την απάλειψη της προσαύξησης επιτοκίου Ευρωπαϊκού Ταμείου προς την Ελλάδα. Τα μέτρα αυτά θα ενεργοποιηθούν αμέσως μόλις ολοκληρωθούν και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες έγκρισής τους από πέντε εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης. 

Πάντως ο κ. Σεντένο δεν έκανε αναφορά στο ελληνικό έτοιμα να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις τα 640 εκατ. ευρώ από τις Κεντρικές τράπεζες για το οποίο η χθεσινή ανακοίνωση του Eurogroup αναφέρει ότι θα συζητηθεί σε τεχνικό επίπεδο με τους Ευρωπαικούς θεσμούς και θα επανέλθει προς συζήτηση από τους υπουργούς οικονομικών τον επόμενο χρόνο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, YPOIK
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Ελάφρυνση του δημοσίου χρέους κατά 6 δισ. ευρώ

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως το Eurogroup αναγνώρισε την πρόοδο και την ισχυρή ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας που γίνεται πλέον πιο δυναμική, παραγωγική, εξωστρεφή και κοινωνικά δίκαιη.
Evrozoni, Eurozone, Eurogroup, Meeting, Synodos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η νέα δόση μέτρων ελάφρυνσης του χρέους

Για ιστορική απόφαση κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Επιβραβεύεται η εντατική και συστηματική δουλειά κοινωνίας και πολιτείας, μέσα από την ενεργοποίηση της τελευταίας δόσης των συμπεφωνημένων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», τόνισε.
Oikonomia, Economy, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» από Κομισιόν για την εκταμίευση των 748 εκατ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά στο eurogroup να εγκρίνει και την τελευταία δόση που σχετίζεται με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά το κομμάτι των μεταρρυθμίσεων.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

Στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως η απόφαση του Eurogroup αναγνωρίζει τις μεγάλες θυσίες που έκανε η ελληνική κοινωνία αλλά και την μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης.
Evrozoni, Eurozone, Eurogroup, Meeting, Synodos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Ετοιμάζεται η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, στα τέλη Αυγούστου η Ελλάδα αναμένεται να δει το τέλος της διαδικασίας στενής μακροοικονομικής παρακολούθησης που της επιβλήθηκε τον Αύγουστο του 2018.