ΓΔ: 790.85 1.50% Τζίρος: 39.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:37:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ιωάννης Λιανός, πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού
Ιωάννης Λιανός, Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού. Φωτο: BusinessDaily.gr

Νέες πρωτοβουλίες για τον διεθνή ρόλο της Επ. Ανταγωνισμού αναγγέλει ο Γ. Λιανός

Με ανάρτησή του στα μέσα δικτύωσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σημείωσε ότι το Διεθνές Δίκτυο Ανταγωνισμού (ICN) θα εξελιχθεί σε διεθνές φόρουμ συνεργασίας.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να εξελιχθεί το Διεθνές Δίκτυο Ανταγωνισμού (ICN) σε διεθνές φόρουμ συνεργασίας.

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τα όσα ανέφερε στην ομιλία του στην 21η συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού (ICN) στο Βερολίνο.

Όπως έγραψε ο πρόεδρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Χθες ολοκληρώθηκε η 21η συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού (ICN) στο Βερολίνο. Είχα την τιμή να συμμετάσχω ως ομιλητής στο plenary για τις Πολιτικές Προώθησης Ανταγωνισμού και τον ρόλο της Διεθνούς Συνεργασίας σε αυτόν το τομέα

Αναφέρθηκα στις πολλές πρωτοβουλίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού τα τελευταία 2,5 έτη στον τομέα του Competition Advocacy ενώ όπως τονίστηκε και από όλους τους συμμετέχοντες η Ελληνική Επιτροπή έχει για πρώτη φορά προχωρήσει σε σημαντικές καινοτομίες στον τομέα αυτό με διεθνή απήχηση.

Είναι η δεύτερη φορά που η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού κλήθηκε να συμμετάσχει με ομιλητή σε plenary της συνάντησης του ICN.

H Ελληνική Επιτροπή πρωτοστατεί στις προσπάθειες το ICN να γίνει ένα διεθνές φόρουμ συνεργασίας με τη συμμετοχή, όχι μόνο εκπροσώπων νομικών εταιρειών (που πολλές φορές αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα μεγάλων επιχειρήσεων), όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα αλλά και εξαιρετικών Πανεπιστημιακών (με διεθνή παρουσία) και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών (ειδικά ενώσεις καταναλωτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων εργαζομένων και freelancers), και σκοπεύουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση με άλλες Αρχές Ανταγωνισμού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Επ. Ανταγωνισμού μετακομίζει στο Σπίτι του Ανταγωνισμού και Καταναλωτή

Δημιουργείται ενός πολυχώρος δημόσιας διοίκησης όπου θα συστεγάζονται στο μέλλον εκτός της ΕΑ και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και άλλοι φορείς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Λιανός: Συνεχίζουμε εστιάζοντας σε τομείς με επιπτώσεις στους καταναλωτές

Πραγματοποιήθηκαν πλήθος ελέγχων το 2021 ενώ ερευνήθηκαν τομείς που επηρεάζονται από την κρίση όπως προϊόντα σουπερμάρκετ, ηλεκτρική ενέργεια, μεταφορές σημείωσε ο πρόεδρος της Επ. Ανταγωνισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΑΕ: Προσφεύγει στην Κομισιόν για την τροπολογία του ΥΠΕΝ, τι λέει για ΑΔΜΗΕ

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθ. Δαγούμας η Ρυθμιστική Αρχή παραπέμπει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τον φάκελο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας το τελευταίο οκτάμηνο.