ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
Φωτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: «Έδεσε» στο λιμάνι της πόλης το Celestyal Crystal

Για δεύτερη φορά μέσα στο έτος, κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal», επιβεβαιώνοντας την γενναία τόνωση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα για το 2022.

Ένα υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο, «Celestyal Crystal», έχει δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο περιοδείας του σε Ελληνικά και Τουρκικά λιμάνια. Την πόλη είχε επισκεφθεί το συγκεκριμένο πλοίο άλλη μια φορά μέσα στο έτος, και η επίσκεψη του εντάσσεται στην γενικότερη τόνωση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα, που καταγράφεται την φετινή χρονιά. Η τόνωση αυτή της τουριστικής κίνησης, έχει ενισχύσει ιδιαιτέρως τον κλάδο της κρουαζιέρας.

Με 580 επιβάτες, κυρίως Αμερικάνους, αλλά και Βαλκάνιους, το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal» κατέπλευσε σήμερα στις 10 το πρωί στο λιμάνι τις Θεσσαλονίκης προερχόμενο από τον Πειραιά και θα σαλπάρει στις 7 το απόγευμα για το Κουσάντασι της Τουρκίας. Είναι η δεύτερη φορά φέτος που «δένει» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, από το οποίο σήμερα θα αποβιβαστούν 138 επιβάτες και θα επιβιβαστούν άλλοι 22.

Κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη, οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου θα περιηγηθούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος και τα Κάστρα, ενώ άλλοι θα επισκεφτούν την Βεργίνα Ημαθίας.

Η επταήμερη κρουαζιέρα, που φέρει την επωνυμία «Ειδυλλιακό Αιγαίο», θα συνεχίσει το ταξίδι της για το Κουσάντασι στα παράλια της Μικράς Ασίας και επόμενοι σταθμοί θα είναι η Ρόδος, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Μήλος. Τελικός προορισμός θα είναι και πάλι το λιμάνι του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι για το 2022 έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 61 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, από 17 πέρυσι, και φέτος η άφιξή τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 5 Φεβρουαρίου, ενώ το τελευταίο θα «δέσει» στις 22/12.

Από το 2021, μετά από 15 χρόνια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχοντας εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την υγεία και την ασφάλεια και έχοντας ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις συστάσεις των εθνικών και περιφερειακών αρχών υγείας και πολιτικής προστασίας, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των λιμένων home port. Με άλλα λόγια, χαρακτηρίστηκε ως λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών.

Έτσι, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί λιμάνι επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών επί κρουαζιερόπλοιων, όχι μόνο για τους ντόπιους επιβάτες, αλλά και για εκείνους που προέρχονται από το εξωτερικό, τόσο από τις κοντινές γειτονικές χώρες, όσο και από κάθε χώρα που διαθέτει απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, και οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν το νέο αεροδρόμιο και τις ξενοδοχειακές υποδομές της πόλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

europa 2 celestyal crystal thessaloniki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο κρουαζιερόπλοια έδεσαν ταυτόχρονα σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Οι επιβάτες του «Europa 2» εξυπηρετήθηκαν στον νέο επιβατικό σταθμό στο ανακαινισμένο τμήμα «intra Schengen» της Αποθήκης 8, στο κρηπίδωμα 9. Το «Celestyal Crystal» της Celestyal Cruises, το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο έδεσε στα κρηπιδώματα 4-8 του λιμένα.
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επανήλθε στην Θεσσαλονίκη για στάση το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal

Το 2022 έχουν επιβεβαιωθεί 60 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της πόλης και η έλευσή τους ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 5 Φεβρουαρίου ενώ το τελευταίο θα «δέσει» στις 22/12.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλύτερα και από το 2019 αναμένονται φέτος τα μεγέθη της κρουαζιέρας για την Ελλάδα

Η γενικότερη ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού το 2022, φαίνεται να οδηγεί σε αποτελέσματα καλύτερα και από τα αντίστοιχα του 2019, με τον τομέα της κρουαζιέρας να πρωτοστατεί και την τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη να ξεπερνάει τις προσδοκίες.
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικές τάσεις για το 2022 καταγράφει ο κλάδος της κρουαζιέρας

Ενθαρρυντικά νέα από τον χώρο του ελληνικού τουρισμού καθώς αυξάνονται με έντονους ρυθμούς οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προοπτική η τάση αυτή να διατηρηθεί ως το τέλος του έτους.
europa 2 celestyal crystal thessaloniki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Αμερικανοί τουρίστες «ψηφίζουν» την Κεντρική Μακεδονία

Σε δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Όλγα-Χριστίνα Γούλα τόνισε ότι οι Αμερικανοί τουρίστες όταν ταξιδεύουν προτιμούν να συνδυάζουν πολλούς προορισμούς και ποικίλες δραστηριότητες και αυτό είναι και το πλεονέκτημα που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία.
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε επενδύσεις για «πράσινα» κρουαζιερόπλοια προχώρησαν πολλές εταιρείες

Αυτό υποστηρίζει η Έκθεση Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) για τις πρακτικές του κλάδου στην προώθηση της ατζέντας για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.