ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
adonis-georgiadis
Φώτο:Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει διαβεβαιώσει και τον Μάρτιο τους εργαζομένους ότι τα ναυπηγεία Ελευσίνας δεν πρόκειται να κλείσουν. Αύριο συζητείται στη Βουλή και το νομοσχέδιο για την Προστασία του Καταναλωτή.

Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή σχετικά με την εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Υπενθυμίζουμε πως στα τέλη Μαρτίου ο υπουργός μιλώντας στους εργαζόμενους είχε υπογραμμίσει ότι τα ναυπηγεία δεν θα κλείσουν, «τελεία και παύλα» αναφέροντας πως θα συνεχιστεί η δραστηριότητά τους.

Χαιρετίζοντας το συνέδριο «Famagusta Business Forum» στην Κύπρο, με θέμα «Το επιχειρείν στην εποχή των κρίσεων», ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «αύριο έχω στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Προστασία του Καταναλωτή αλλά και τη μεγάλη σύσκεψη για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία».

Ο υπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «…ζούμε σε περίεργες εποχές. Δύσκολες εποχές. Η αλήθεια είναι πως, ίσως, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί από τις 24 Φεβρουαρίου του 2022 και μετά. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος θα ασχοληθούν πάρα πολύ με το έτος 2022 ως ένα σημείο τομής της Ευρωπαϊκής ιστορίας, ίσως και του κόσμου, που δημιουργεί πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις στο επίπεδο της οικονομίας και πολύ μεγαλύτερες ανάγκες για στενότερη συνεργασία της Ελλάδος και της Κύπρου.

Διότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα απ' ότι ο καθένας μόνος του. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι απολύτως κοινές. Οι λύσεις που υπάρχουν είναι απολύτως ταυτόσημες. Εγώ δεν σας κρύβω ότι είμαι από τους πολιτικούς στην Ελλάδα που θαυμάζω πάρα πολύ την πρόοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως ο πύργος Πειραιώς θα παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος αναφέροντας ακόμη ότι: «…έχουμε πολλά να διδαχθούμε από την πρόοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ακολουθήσουμε. Να πω ότι στον Πειραιά ακολουθούμε τέτοια βήματα. Ο Πειραιάς είναι παράδειγμα επιχειρηματικότητας και ο πύργος Πειραιώς προχωράει με μεγάλη ταχύτητα...Επί Δημαρχίας Μόραλη και επί δικής μου Υπουργίας αυτό το έργο έχει ξεμπλοκάρει, προχωράει με μεγάλη ταχύτητα και είναι έτοιμο να παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος. Ό,τι πρόβλημα βρήκαμε, στην πορεία το λύσαμε με τους επενδυτές, για να δώσουμε κι εμείς ένα στίγμα του Πειραιώς στην επόμενη σελίδα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Θα σωθούν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα χρειάζεται το Ναυτικό

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει εγκριθεί το σχέδιο εξυγίανσης από το υπουργείο Άμυνας, τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης. Αναγκαία η συμμετοχή τους στα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Τσακίρης: Ενισχύουμε την αγορά συνεχώς με νέα χρηματοοικονομικά μέσα

Ο συνολικός αριθμός των funds που συμμετέχει η ΕΑΤΕ (π.ΤΑΝΕΟ) είναι 13, ενώ τα συνολικά κεφαλαία που έχει δεσμεύσει στα σχήματα αυτά είναι πάνω από 300 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά κεφάλαια των σχημάτων αυτών ανέρχονται στα 900 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου για οχήματα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως η Ελλάδα καταφέρνει και αξιοποιεί το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό αναπτύσσοντας μια πρωτοποριακή τεχνολογία για το υδρογόνο.