ΓΔ: 779.68 -3.21% Τζίρος: 80.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Το ενδιαφέρον επενδυτών συγκεντρώνουν οι neobanks στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Χ. Λαμπρόπουλος τόνισε επίσης πως υπάρχει η διάθεση να υποστηριχθεί περισσότερο το οικοσύστημα των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών της Ελλάδας.

Ο τομέας της «νεοτραπεζικής» στην Ελλάδα συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον, τόσο στρατηγικών όσο και θεσμικών επενδυτών, ενώ πλεονεκτήματα υπάρχουν και για την ίδρυση Μονάδων Παροχής Κοινών Υπηρεσιών (Shared Services Centers) ως υποστηρικτικά υποκαταστήματα πολυεθνικών ομίλων.

Αυτά επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, στο 2nd INVESTING IN GREECE LAW FORUM που διοργάνωσε, πρόσφατα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η CLEON Conferences & Communications στην Αθήνα.

Ο Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος, HELLENIC DEVELOPMENT BANK FOR INVESTMENTS ανέφερε ότι: «Τα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΑΤΕ (π. ΤΑΝΕΟ), ύψους 2,1 δισ. ευρώ άμεσα διαθέσιμων υπό διαχείριση πόρων, απευθύνονται σε fund managers (GPs) για να δημιουργήσουν επενδυτικά ταμεία (Fund), που θα επενδύουν σε Ελληνικές (δυναμικές μικρομεσαίες κυρίως και startup) επιχειρήσεις με τη μορφή equity ή quasi equity. Παράλληλα, στοχεύουμε να λειτουργήσουμε ως επενδυτικός καταλύτης με προστιθέμενη αξία και να υποστηρίξουμε περεταίρω το οικοσύστημα των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών της πατρίδας μας. Και μέσω των στρατηγικών συνεργασιών και συμφωνιών που έχουμε συνάψει με συναφείς διεθνείς οργανισμούς, να επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλκυση "έξυπνων επενδυτικών κεφαλαίων" από το εξωτερικό για να επενδύσουν σε Ελληνικά σχήματα Venture Capital & Private Equity Fund».

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Consulting KPMG in Greece, Κωνσταντίνος Δήμος, αναφέρθηκε στα κίνητρα επενδύσεων σε τεχνολογίες αιχμής και τέλος, ο Λούης Λοΐζος, συνέταιρος της Loizou & Co και πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Τεχνολογίας αναφέρθηκε στο «μέλλον της «νεοτραπεζικής» και ψηφιακής τραπεζικής στην Ελλάδα». Συγκριμένα τόνισε ότι: «Ο τομέας της "νεοτραπεζικής" στην Ελλάδα συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον τόσο στρατηγικών όσο και θεσμικών επενδυτών. Για παράδειγμα, η πρόσφατη εξαγορά του 49% της Viva Wallet από την JP Morgan. Ενώ, τέλη του 2021 το Velocity Partners μαζί με την TECS Capital και την Everpay επένδυσαν σε pre-seed στάδιο στην ελληνική startup Finloup».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πατέλής: 11 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για πράσινες επενδύσεις

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού τόνισε πως θα δοθεί βάρος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην πράσινη οικονομία ενώ δημιουργούνται και πολιτικές για την απασχόληση σε στοχευμένες περιοχές που πλήττονται από υψηλή ανεργία.
euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έγκριση της Κομισιόν στο ελληνικό σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης για τις λιγνιτικές περιοχές και τα εξαρτημένα από το πετρέλαιο νησιά μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Χρηματοδοτικά εργαλεία για νέες επενδύσεις στις ΑΠΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα ξεκίνησε τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των σχημάτων που θέλουν να μπουν στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με κεφάλαια 400 εκατ. δημιουργούνται funds για επενδύσεις σε μικρομεσαίες

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης ανέφερε ότι τα funds που θα δημιουργηθούν μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων θα επιτρέπουν ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών στρατηγικών.