ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Το ενδιαφέρον επενδυτών συγκεντρώνουν οι neobanks στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Χ. Λαμπρόπουλος τόνισε επίσης πως υπάρχει η διάθεση να υποστηριχθεί περισσότερο το οικοσύστημα των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών της Ελλάδας.

Ο τομέας της «νεοτραπεζικής» στην Ελλάδα συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον, τόσο στρατηγικών όσο και θεσμικών επενδυτών, ενώ πλεονεκτήματα υπάρχουν και για την ίδρυση Μονάδων Παροχής Κοινών Υπηρεσιών (Shared Services Centers) ως υποστηρικτικά υποκαταστήματα πολυεθνικών ομίλων.

Αυτά επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, στο 2nd INVESTING IN GREECE LAW FORUM που διοργάνωσε, πρόσφατα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η CLEON Conferences & Communications στην Αθήνα.

Ο Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος, HELLENIC DEVELOPMENT BANK FOR INVESTMENTS ανέφερε ότι: «Τα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΑΤΕ (π. ΤΑΝΕΟ), ύψους 2,1 δισ. ευρώ άμεσα διαθέσιμων υπό διαχείριση πόρων, απευθύνονται σε fund managers (GPs) για να δημιουργήσουν επενδυτικά ταμεία (Fund), που θα επενδύουν σε Ελληνικές (δυναμικές μικρομεσαίες κυρίως και startup) επιχειρήσεις με τη μορφή equity ή quasi equity. Παράλληλα, στοχεύουμε να λειτουργήσουμε ως επενδυτικός καταλύτης με προστιθέμενη αξία και να υποστηρίξουμε περεταίρω το οικοσύστημα των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών της πατρίδας μας. Και μέσω των στρατηγικών συνεργασιών και συμφωνιών που έχουμε συνάψει με συναφείς διεθνείς οργανισμούς, να επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλκυση "έξυπνων επενδυτικών κεφαλαίων" από το εξωτερικό για να επενδύσουν σε Ελληνικά σχήματα Venture Capital & Private Equity Fund».

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Consulting KPMG in Greece, Κωνσταντίνος Δήμος, αναφέρθηκε στα κίνητρα επενδύσεων σε τεχνολογίες αιχμής και τέλος, ο Λούης Λοΐζος, συνέταιρος της Loizou & Co και πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Τεχνολογίας αναφέρθηκε στο «μέλλον της «νεοτραπεζικής» και ψηφιακής τραπεζικής στην Ελλάδα». Συγκριμένα τόνισε ότι: «Ο τομέας της "νεοτραπεζικής" στην Ελλάδα συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον τόσο στρατηγικών όσο και θεσμικών επενδυτών. Για παράδειγμα, η πρόσφατη εξαγορά του 49% της Viva Wallet από την JP Morgan. Ενώ, τέλη του 2021 το Velocity Partners μαζί με την TECS Capital και την Everpay επένδυσαν σε pre-seed στάδιο στην ελληνική startup Finloup».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα δάνεια 780 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις μέσω ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

Ο Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε νέα δάνεια συνολικού ύψους 780 εκατ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις, μέσω του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Εθνική Τράπεζα ταμπέλα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΕ: Νέα ανεξάρτητα μέλη στο ΔΣ οι Μιχάλης Τσαμάζ και Όσκαρ Ροντρίγκες

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την εκλογή των Μιχάλη Τσαμάζ και Όσκαρ Ροντρίγκες ως ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του ΔΣ, μετά την αποχώρηση του Claude Piret λόγω απώλειας ανεξαρτησίας.
Ζευγάρι σε αγορές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο νέα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου σε Λουτράκι και Νίκαια με ΕΣΠΑ 2,3 εκατ.

Με απόφαση του Νίκου Παπαθανάση εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Λουτρακίου και Νίκαιας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 2,34 εκατ.€, για ενίσχυση της τοπικής αγοράς.
Κίνα χρηματοοικονομικά
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα επενδύει σε ποιοτικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και καινοτομία

Η Κίνα αυξάνει τη στήριξη προς την πραγματική οικονομία, με έμφαση σε επιστήμη, τεχνολογία και πράσινη ανάπτυξη, ενώ 98 εταιρείες προχώρησαν σε IPOs από τον Νοέμβριο 2024 έως τον Σεπτέμβριο 2025.