ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kikilias-Vasilis-Tourismos
Φωτο: ΑΠΕ

Κικίλιας: Συνεχείς και χωρίς εκπτώσεις οι έλεγχοι στον Τουρισμό

Οι αρμόδιες υπηρεσίες επέβαλλαν πρόστιμο σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Μύκονο, με τον υπ. Τουρισμού να τονίζει ότι η ασφάλεια και οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας είναι το βασικό ζητούμενο από τον κλάδο.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι στον χώρο του τουρισμού, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Μυκόνου, εντός της οποίας λειτουργούν δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε από κλιμάκιο της ΠΥΤ Κυκλάδων, το οποίο μετέβη στο νησί μαζί με κλιμάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι παραβάσεις για τις οποίες ελέγχθηκε η επιχείρηση αφορούσαν στην απουσία ναυαγοσώστη, καθώς και στο γεγονός ότι δεν ήταν διαθέσιμοι ορισμένοι φάκελοι λειτουργίας των δύο καταστημάτων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρξει ο αρμόδιος έλεγχος.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από σχετικές καταγγελίες, τις οποίες το Υπουργείο Τουρισμού διαβίβασε, άμεσα, στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Σχετική εντολή, άλλωστε, έχει δοθεί από τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και την ασφαλή λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων όλης της χώρας.

Ο Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Από την αρχή της τουριστικής περιόδου, έχουμε διαμηνύσει ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, προκειμένου να διασφαλίσουμε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που απαιτούν -και οφείλουν να έχουν- τόσο οι επισκέπτες στη χώρα μας, όσο και οι Έλληνες ταξιδιώτες. Η ασφάλεια και η προστασία των λουόμενων προφανώς και δεν είναι ζήτημα ήσσονος σημασίας. Οι νόμοι, οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας είναι για να τους τηρούμε όλοι. Και σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και υγείας δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις. Γιατί μόνο έτσι, προστατεύουμε το τουριστικό μας προϊόν και, φυσικά, την πλειονότητα των επιχειρήσεων του κλάδου, η οποία σέβεται και ακολουθεί τη νομοθεσία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενδέχεται να παραταθεί το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε βασικά είδη

Οι έλεγχοι εξακολουθούν να είναι καθημερινοί στην αγορά αλλά λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης αναμένεται ότι θα ενταθούν το προσεχές διάστημα ιδιαίτερα στα νησιά αλλά και σε όλους τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Το 80% των επενδύσεων στη χώρα είναι τουριστικές

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά του τουρισμού στην ελληνική οικονομία καθώς στηρίζει εργαζομένους, επιχειρήσεις αλλά και κλάδους όπως η κατασκευή. Κέρδη από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.