ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
staikouras
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Χρ. Σταϊκούρας στην υπουργική σύνοδο του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, τι θα συζητηθεί

Ο υπουργός Οικονομικών θα πραγματοποιήσει στη διάρκεια της Συνόδου παρεμβάσεις για θέματα σχετικά με τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς και για ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Στις διήμερες εργασίες της υπουργικής συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) θα πάρει μέρος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το κεντρικό θέμα της Συνόδου, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία μετέχουν υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας, Εξωτερικών και Εμπορίου από τα κράτη - μέλη και τα κράτη - εταίρους του ΟΟΣΑ, καθώς και εκπρόσωποι άλλων διεθνών οργανισμών, είναι: «Το μέλλον που θέλουμε – Καλύτερες πολιτικές για την επόμενη γενιά και για μια βιώσιμη μετάβαση».

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, η ενίσχυση της πρόληψης και της ετοιμότητας κατά της πανδημίας, η εμπορική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, η διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους νέους, καθώς και η συνεργασία με την Αφρική και η πράσινη μετάβαση.

Τις εργασίες της Συνόδου θα ανοίξουν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ κ. Mathias Cormann, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Μάριο Ντράγκι, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης και Πρόεδρος της Σενεγάλης, κ. Macky Sall.

Ο κ. Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει στη διάρκεια της Συνόδου παρεμβάσεις για θέματα σχετικά με τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς και για ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση στη διασφάλιση καλύτερων προοπτικών για τη νέα γενιά.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Μέτρα στήριξης για τους ευάλωτους από τις κυβερνήσεις

Κατά τις εργασίες της Συνόδου, ο υπουργός Οικονομικών παρενέβη στη συζήτηση σχετικά με τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους νέους και τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Υψηλή τάση πυλώνες ρεύματος
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: 20.000 πολίτες χωρίς ρεύμα λόγω ουκρανικών επιθέσεων

Πάνω από 20.000 κάτοικοι σε Μπέλγκοροντ και Κουρσκ της Ρωσίας έμειναν χωρίς ρεύμα, έπειτα από ουκρανικά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές. Σημαντικές ζημιές και διακοπές καταγράφηκαν σε δεκάδες κοινότητες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί σε επιθέσεις της Ρωσίας σε ενεργειακές δομές της Ουκρανίας

Επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, με στόχο και υποσταθμούς κοντά σε πυρηνικά εργοστάσια.