ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Θετική η Fitch για τις προοπτικές των εγχώριων τραπεζών

Την αισιοδοξία του για τις ελληνικές τράπεζες επιβεβαιώνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, ο οποίος διατηρεί θετικό το Outlook τους, την ώρα που αναθεωρεί σε αρνητικό εκείνο των τραπεζών της Δυτικής Ευρώπης.

Τον θετικό δρόμο στον οποίο βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες επιβεβαίωσε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε τη διατήρηση του outlook των ελληνικών τραπεζών σε θετικό, ενώ την ίδια ώρα, ο οίκος αναθεώρησε σε αρνητικό, από σταθερό, το outlook για τις τράπεζες της δυτικής Ευρώπης για το 2020, εξαιτίας της ανησυχίας για τις επιπτώσεις στην κερδοφορία του κλάδου αποτέλεσμα της οικονομικής καχεξίας στην Ευρώπη και των πολύ χαμηλών επιτοκίων.

Όπως σημειώνει η Fitch η απόφαση «αντανακλά την προσδοκία μας ότι το προφίλ πιστωτικού κινδύνου των ελληνικών τραπεζών, αν και παραμένει πολύ αδύναμο, θα βελτιωθεί περισσότερο το 2020 λόγω της περαιτέρω μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι σηματοδοτεί για την οικονομία και τις τράπεζες η αναβάθμιση από τον Fitch

Ως λόγους για τις αναβαθμίσεις των ελληνικών τραπεζών, ο ξένος οίκος αξιολόγησης ανέφερε τη βελτίωση της κεφαλαιακής θέσης και της κερδοφορίας των τραπεζών, καθώς και της αναμενόμενης ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας το 2023.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fitch: Αναβάθμισε το αξιόχρεο ομολόγων που εκδίδουν ελληνικές τράπεζες

Η αναβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση του Fitch για τη βελτίωση των προοπτικών ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Τα ομόλογα υψηλής εξασφάλισης μπορούν να εκδοθούν με βάση τα υφιστάμενα προγράμματα που έχουν οι τράπεζες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fitch: Θετικό πιστωτικό γεγονός για τις τράπεζες το σχέδιο «Ηρακλή»

Ευνοϊκά υποδέχεται ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch το σχέδιο «Ηρακλής», χαρακτηρίζοντάς το θετικό για το αξιόχρεο των τραπεζών, ενώ τονίζει ότι θα τις βοηθήσει να επιταχύνουν τη μείωση των «κόκκινων» δανείων τους.