ΓΔ: 882.77 0.83% Τζίρος: 40.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Η Επ. Ανταγωνισμού μετακομίζει στο Σπίτι του Ανταγωνισμού και Καταναλωτή

Δημιουργείται ενός πολυχώρος δημόσιας διοίκησης όπου θα συστεγάζονται στο μέλλον εκτός της ΕΑ και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και άλλοι φορείς.

Ανακοινώθηκε από τον pρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ), η συμφωνία για την υλοποίηση, τα επόμενα χρόνια, ενός σημαντικού έργου υποδομής που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την ΕΑ για τη μετεγκατάσταση του συνόλου των υπηρεσιών της, στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα κτίριο ιδιοκτησίας - έως τώρα - της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά τουλάχιστον 10 έτη κοπιώδους αναζήτησης συνολικά όλων των διοικήσεων της Επιτροπής.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα M.Vestager o Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδης, ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θ. Πελαγίδης και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Λ. Ζαγορίτης. 

Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας και σχεδιασμού του προέδρου της ΕΑ, για τη δημιουργία ενός πολυχώρου δημόσιας διοίκησης επί του συγκεκριμένου ακινήτου, θα συστεγάζονται στο μέλλον εκτός της ΕΑ και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και άλλοι φορείς, μέσω της υπογραφής σχετικής προγραμματικής συμφωνίας για την υπενοικίαση μέρος του ακινήτου. 

Το έργο αυτό αποτελεί και ένα όραμα γενικότερης συνεργασίας μεταξύ δημοσίων φορέων, ανεξαρτήτων αρχών, αλλά και κεντρικής εξουσίας με σκοπό τη δημιουργία ενός δημοσίου οικοσυστήματος για την προστασία του ανταγωνισμού και του καταναλωτή, σε όλες τις εκφάνσεις του, με τη συνεργασία επίσης μιας ευρύτερης ομάδα φορέων, όπως ενώσεις Καταναλωτών, ενώσεις Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, και της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών, με σκοπό την ενίσχυση της ανεξαρτησίας των Αρχών και της αποτελεσματικότητάς τους. Οι φορείς αυτοί θα δύνανται να έχουν πρόσβαση στους χώρους που θα δημιουργηθούν, τόσο για τη διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων ενημέρωσης του κοινού, όσο και χώρους για εκπαίδευση σε θέματα προστασίας του ανταγωνισμού και του καταναλωτή.

Συγχρόνως το συγκεκριμένο έργο θα επιτρέψει την εξοικονόμηση τόσο δημοσίων πόρων λόγω της κοινής χρήσης χώρων από τους δημόσιους φορείς με συμπληρωματικές δραστηριότητες και την αποτελεσματική χρήση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, καθώς δεν θα χρειάζεται να μετακινηθούν σε διάφορες υπηρεσίες σε διάφορα σημεία της Αθήνας, όπως τώρα, αλλά θα μπορούν να εξυπηρετηθούν σε έναν χώρο για όλες τους τις ανάγκες. 

Ο πρόεδρος της ΕΑ, ευχαρίστησε τόσο τον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε το όραμα αυτό, τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και τον Συνήγορο του Καταναλωτή, οι οποίοι αμέσως «αγκάλιασαν» το συγκεκριμένο έργο υποδομής, και συνέβαλαν και συμβάλλουν για την υλοποίησή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα άνω των 600.000 ευρώ σε 6 εταιρείες εμπορίας ρολογιών χειρός

Η υπόθεση αφορά την εξέταση καταγγελίας εταιρείας κατά διαφόρων εισαγωγέων/ διανομέων ρολογιών χειρός για παραβάσεις και της σχετικής αυτεπάγγελτης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού στην αγορά για πιθανολογούμενες παραβατικές πρακτικές επιχειρήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έλεγχοι σε εταιρείες εμπορίας θήλαστρων

Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο στις πορθμειακές εταιρείες σύνδεσης Ηγουμενίτσας - Λευκίμμης

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οι εταιρείες ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΛΑΪΝΣ, ΣΑΡΡΗΣ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ IV προέβησαν σε κοινό σχέδιο καθορισμού τιμών και αγορών, μέσω επιμέρους συνεννοήσεων και ενεργειών,