ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Skylakakis, Skilakakis, Ypourgeio Oikonomikon
Φωτο: ΑΠΕ

Σκυλακάκης: Απομακρύνονται οι εκλογές, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας

Στα δάνεια που έχουν ήδη προεγκριθεί από τις ελληνικές τράπεζες για επενδυτικά projects αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να δουλέψει μόνο αν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Στην πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς πόρους, τονίζοντας ότι δάνεια συνολικής αξίας άνω των 2,5 δισ. ευρώ έχουν ήδη προεγκριθεί από τις ελληνικές τράπεζες για επενδυτικά projects, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist. 

Παράλληλα σημείωσε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να δουλέψει μόνο αν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και τώρα πια αυτό γίνεται».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στον τρόπο της δημόσιας διοίκησης, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «πάντα υπήρχε πρόβλημα, αλλά κανείς δεν είχε προσφέρει κίνητρα στη διοίκηση για να δουλέψει. Τώρα τα προσφέρουμε, με μπόνους παραγωγικότητας σε κρίσιμους τομείς».

«Το ρίσκο των εκλογών πηγαίνει πλέον ακόμη πιο μακριά, όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός. Θα έχουμε εκλογές όταν θα πρέπει να έχουμε, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Ο πολιτικός κύκλος είναι για εμάς σημαντικός, αλλά πιο σημαντικό είναι να κάνουμε τη δουλειά, σε πολύ δύσκολους καιρούς», τόνισε ο Θεοδ. Σκυλακάκης.

Στο συνέδριο μίλησε και ο πρώην επικεφαλής του Euro Working Group ,Τόμας Βίζερ, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης παρέχει περισσότερα καρότα παρά μαστίγια, αποκαθιστώντας στη συνείδηση πολιτών και κυβερνήσεων τα προβλήματα που προκύπτουν από την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας όπως αυτή απορρέει από τη συμμετοχή σε μια νομισματική ένωση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skylakakis, Skilakakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Υπερβαίνει τα 1,2 δισ. ευρώ η απορρόφηση του «Ελλάδα 2.0»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως το «Ελλάδα 2.0» δίνει έμφαση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς υψηλό ποσό από τις επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης αφορά, αποκλειστικά, σ' αυτές.
Skylakakis, Skilakakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε θα αυξηθούν τα επιτόκια για τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί στο δανειακό σκέλος του «Ελλάδα 2.0» - φτάνουν τα 20 συνολικά - και έχουν προϋπολογισμό περίπου 700 εκατ. ευρώ.
Skylakakis, Skilakakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Η κυβέρνηση μελετά τη διεύρυνση των κριτηρίων για το Fuel Pass

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι με την κάρτα καυσίμων δίνονται ευθέως τα χρήματα στο πορτοφόλι του καταναλωτή και τόνισε ότι το Fuel Pass χρησιμοποίησαν πάνω από 2 εκ. πολίτες.