ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Γ. Γεωργακόπουλος (Intrum): Συναλλαγές 30 δισ. ευρώ μέσω του σχεδίου Ηρακλής

Η αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων θα ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas, Γιώργος Γεωργακόπουλος.

«H αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι το αναπτυξιακό στόρι των επόμενων ετών για την Ελλάδα καθώς θα προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για επενδυτές, ενισχύοντας την αναπτυξιακή πορεία της», επισήμανε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas, στην ετήσια εκδήλωση της Goldman Sachs (Annual Credit Management Day) στο Λονδίνο.

Όπως επισήμανε «η εφαρμογή του σχεδίου Ηρακλής θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση συναλλαγών της τάξης των 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία και η παρουσία στην αγορά μεγάλων ανεξάρτητων διαχειριστών - και η Ιntrum Hellas είναι ο πρώτος που λειτουργεί στην εγχώρια αγορά - θα παράσχει την υποδομή που είναι αναγκαία για να στηρίξει την σωστή λειτουργία, τόσο της κύριας όσο και της δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι ανεξάρτητοι διαχειριστές, όπως η Intrum, θα προσφέρουν επίσης την διαφάνεια και την αξιοπιστία που η αγορά - επενδυτές, οίκοι αξιολόγησης, επίσημος τομέας - χρειάζονται».

Ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι «θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες για τους επενδυτές, τόσο σε τιτλοποιήσεις, όσο και σε πωλήσεις NPLs, λόγω του μεγάλου ύψους συναλλαγών. Παράλληλα, θα προκύψουν ευκαιρίες επενδύσεων από private equity funds, αλλά και κλασικής χρηματοδότησης προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αναδιαρθρωθεί και πλέον χρειάζονται κεφάλαια για την ανάπτυξή τους».

Επενδυτικές δυνατότητες, όπως επισήμανε, επίσης, θα αναδειχθούν περαιτέρω και σε REO (Real Estate Owned - ακίνητα περιουσιακά στοιχεία) τη διετία 2020-2022, και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων, σε κατοικίες και σε εμπορικά ακίνητα.

Όλες αυτές οι ευκαιρίες δεν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εάν δεν υπήρχε η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, με την ισχυροποίηση των μακροοικονομικών μεγεθών, την αναγκαία πολιτική σταθερότητα, όπως και την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς τους επενδυτές, ανέφερε διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas, της ανεξάρτητης εταιρίας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού στην Ελλάδα, που δημιούργησαν η Τράπεζα Πειραιώς και η Intrum, μέσω της μακροχρόνιας στρατηγικής συνεργασίας τους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Μεγάλη η συμβολή του «Σχεδίου Ηρακλής» στη μείωση των NPLs

Σε δήλωσή του ο υπ. Οικονομικών τονίζει, μεταξύ, άλλων ότι η σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων ενισχύει τη σταθερότητα των τραπεζών αλλά και αυξάνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζαββός: Στόχος η άντληση κεφαλαίων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Ο «Ηρακλής» ξανακάνει επενδύσιμες τις ελληνικές τράπεζες, καθώς μπορούν να απευθύνονται εκ νέου στις διεθνείς αγορές για την άντληση κεφαλαίων ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Vouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ για το «πρόγραμμα Ηρακλής II»

Κατά τη διαδικασία, σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα κόκκινα δάνεια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με την τελευταία να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν προστατεύει τους δανειολήπτες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ηρακλής»: Μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και λαμπρό παράδειγμα

Tο Ελληνικό Πρόγραμμα Περιουσιακών Στοιχείων, «Ηρακλής», είναι η απόδειξη της ομαλής και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ του κράτους και της αγοράς για τον σχεδιασμό, τη βελτίωση και την εφαρμογή του μηχανισμού που οδήγησε σε σημαντική μείωση των NPLs των ελληνικών τραπεζών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι δύο βασικές προκλήσεις για το success story του «Σχεδίου Ηρακλής»

Πρόκληση για το σύνολο της οικονομίας αποτελεί ο αντίκτυπος της πανδημίας σε επιχειρήσεις και τράπεζες, αλλά και η ορθή εφαρμογή του πτωχευτικού κώδικα, όπως τόνισε ο κ. Ν. Σαρδελάς, διευθύνων εταίρος της Sardelas Petsa Law Firm
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ζαββός: Υπό έλεγχο η αύξηση «κόκκινων» δανείων λόγω της πανδημίας

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για την αύξηση των κόκκινων δανείων, λόγω της πανδημίας και όσα δημιουργηθούν, δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 4 ή 5 δισ. ευρώ.