ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Β. Ράπανος: Οι τράπεζες έτοιμες να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα διατηρεί την δέσμευσή του για ουσιαστική στήριξη της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν το προηγούμενο έτος η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας και τις δυσοίωνες για το 2022 προοπτικές, λόγω των επικρατουσών παγκοσμίως συνθηκών, αναφέρθηκε κατά την τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο πρόεδρος του ΔΣ, κ. Βασίλειος Ράπανος, παρουσιάζοντας τον απολογισμό του 2021.

Η τακτική γενική συνέλευση, ολοκληρώνοντας τις οργανωτικές αλλαγές, στον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης, ενέκρινε ομόφωνα τις τροποποιήσεις του καταστατικού, που αφορούν στη νέα σύνθεση και λειτουργία των Συντονιστικών Επιτροπών, της Εκτελεστικής Επιτροπής αυτής και του Γενικού Διευθυντή. Παράλληλα, ανέθεσε, υιοθετώντας σχετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθήκοντα acting Γενικού Διευθυντή στη σημερινή Γενική Γραμματέα κα Χαρούλα Απαλαγάκη, μέχρι την ολοκλήρωση της εκκρεμούς διαδικασίας επιλογής Γενικού Διευθυντή. Για λογαριασμό όλων των μελών ο κ. Ράπανος ευχαρίστησε τα μέλη της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής και τον πρόεδρο αυτής κ. Ιωάννου, υπογραμμίζοντας ότι «Ο κ. Ιωάννου, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής τα δύο αυτά δύσκολα χρόνια εργάστηκε με μεθοδικότητα, ζήλο, αφιερώνοντας πολύ χρόνο και συνέβαλε πολυσχιδώς στο έργο της Ένωσης. Οργάνωσε το έργο της Εκτελεστικής Επιτροπής, εξασφαλίζοντας την ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών σε αυτήν και κρατώντας πάντα ενεργό το ενδιαφέρον τους. Η Εκτελεστική Επιτροπή μας αφήνει πολύτιμο έργο και τεχνογνωσία».

Με τη σειρά του ο κ. Ιωάννου, μέχρι σήμερα πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, εκπροσωπώντας τα μέλη της, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, τη γενική γραμματέα και το στελεχιακό δυναμικό της Ένωσης, καθώς τα μέλη τη γενικής συνέλευσης και τις Διοικήσεις των μελών για τη διαχρονική τους εποικοδομητική συνεργασία και υπογράμμισε ότι η εθελοντική συμβολή στις συλλογικές εργασίες της Ένωσης αποτέλεσε και για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής πηγή σημαντικής εμπειρίας και, εξέφρασε την ευχή η Ένωση υπό το νέο της σχήμα να εμφανίσει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την ουσιαστική αναβάθμισή της τα τελευταία και μάλιστα τα τελευταία δύο κρίσιμα χρόνια.

Μετά το πέρας της συνελεύσεως ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΤ κ. Βασίλειος Ράπανος δήλωσε: «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα διατηρεί την δέσμευσή του για ουσιαστική στήριξη της ελληνικής οικονομίας και είναι έτοιμο να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, υφιστάμενων και νέων. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 εξασφαλίστηκε, λόγω και της επαρκούς ρευστότητας, απρόσκοπτα η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας από τις ελληνικές τράπεζες και η ουσιαστική συμβολή των ελληνικών τραπεζών στην πράσινη μετάβαση και στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Παράλληλα ολοκληρώνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές της Ένωσης, ώστε αυτή να επιτελεί τη θεσμική της αποστολή ακόμη πιο αποτελεσματικά και σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές. Οι αλλαγές στα καταστατική όργανα και τη λειτουργία της Ένωσης γίνονται σταδιακά, ώστε να μην επηρεαστεί η συνέχιση της δράσης της και θα υπόκεινται σε διαρκή αξιολόγηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kivernoasfaleia, cyber security, texnologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι συμβουλές των τραπεζών στο κοινό για τις ηλεκτρονικές απάτες

Με στόχο να περιοριστούν τα περιστατικά απάτης τύπου phising, τόσο η ΕΕΤ όσο και ο Ελληνικός Χρηματοοικονομικός Μεσολαβητής, επανέρχονται δίνοντας απαντήσεις σε επίκαιρα ερωτήματα στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας.
trapezes-banks
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένωση Τραπεζών: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα τραπεζικά καταστήματα

Για αύριο συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στις τράπεζες, ενώ πριν την μετάβαση τους σε αυτές, να υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία με το κατάστημα.
cyber attack-cyber security
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τέσσερις νέες μορφές απάτης για τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Πρόκειται για τις απάτες υποτιθέμενης τεχνικής υποστήριξης, τις ηλεκτρονικές απάτες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τις κλοπές στοιχείων ταυτότητας και τις απάτες μέσω αλλαγής κάρτας SIM (SIM Swapping).