ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ξεκλειδώνουν έργα στην Π.Ε.Ο Αθηνών - Θηβών με χρηματοδότηση 54.7 εκατ.

Υπεγράφη από τον Γ. Πατούλη η έγκριση χρηματοδότησης για την κατασκευή της νέας χάραξης η δημοπράτηση της οποίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο κατασκευής και χάραξης και βελτίωση υφιστάμενης στην Π.Ε.Ο ΑΘΗΝΩΝ-ΘΗΒΩΝ. Πρόκειται για ένα οδικό έργο, στο τμήμα από την παράκαμψη της Μάνδρας και μέχρι το 17ο Χιλιόμετρο (Οινόη), συνολικού προϋπολογισμού 54,7 εκ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στη μείωση του χρόνου μετακίνησης και στη μείωση των ατυχημάτων. Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο

Η έγκριση της χρηματοδότησης, υπεγράφη χθες από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου, του Δημάρχου Μάνδρας Ειδυλλίας Χρ. Στάθη, του Προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση, αιρετών και στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Δ. Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της Ένταξης της Πράξης, τόνισε ότι η ενίσχυση της Περιφέρειας Αττικής μέσω των Ευρωπαϊκών Ταμείων, αποτελεί διαχρονικά ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο και στόχος του είναι η μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ και η κάλυψη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των αναγκών των δήμων και των πολιτών. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο, το οποίο χαρακτήρισε ως εμβληματικό για ολόκληρη την Αττική, επισήμανε πως στόχος είναι πλέον η άμεση δημοπράτησή του εντός του 2022, αρχές φθινοπώρου, προκειμένου το έργο να μπορεί να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας, όπως προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το συνεχές ενδιαφέρον του και την αναζήτηση λύσεων στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική και τους πολίτες της, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δώσει νέα ζωή στα απομακρυσμένα χωριά της Αττικής.

Πού θα γίνει η κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Θηβών

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωσης της υφιστάμενης στην ΠΕΟ Αθηνών Θηβών. Η αρχή του έργου χωροθετείται στο πέρας του έργου «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της ΠΕΟ Αθηνών - Θηβών στο τμήμα Μάνδρα - Οινόη. Το έργο χωρίζεται σε τρία διακριτά τμήματα:

  • το πρώτο τμήμα μήκος 3,65χλμ αφορά στη χάραξη που εγκαταλείπει την υφιστάμενη ΠΕΟ ΑΘ και κινείται βορειότερα και σχεδόν παράλληλα με αυτή,
  • το δεύτερο τμήμα μήκους 1,05 χλμ (συνέχεια του προηγούμενου) αφορά στο τμήμα της αρτηρίας που είναι σύμφωνα με την εγκεκριμένη οριστική μελέτη οδοποιίας και
  • το τρίτο μήκους 6,36 χλμ (συνέχεια του προηγουμένου) αφορά στο τελευταίο τμήμα της αρτηρίας. Εξαιρείται το τμήμα μήκους 1,6 χλμ περίπου στην περιοχή του οικισμού «Πανόραμα».
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμβάσεις 2,4 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στην Κρήτη

Στη σημαντικότητα των έργων στο Ρέθυμνο αλλά και στην αναγκαιότητα υλοποίησης των πέντε νέων εργολαβικών συμβάσεων, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Υποδομών: Αρδευτικά έργα ύψους 6.3 εκατ. στην Τρίγλια Χαλκιδικής

Το έργο έχει σκοπό αφενός την κατασκευή φράγματος και υδροταμιευτήρα για τη συγκράτηση ικανής ποσότητας ύδατος από τους κλάδους Πλατάνια και Ξηρόλαγκος του χειμάρρου Τρίγλιας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατούλης: «Το Πάρκο Τρίτση μεταμορφώνεται σε πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο»

Όλες οι παρεμβάσεις που προτείνονται είναι ήπιες, ενώ και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Παράλληλα, η διαμόρφωση με νέες φυτεύσεις θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τη βλάστηση του χώρου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» από Κομισιόν για επενδύσεις 1,6 δισ. στην Αττική

Το Περιφερειακό Πρόγραμμα που ενέκρινε η Κομισιόν περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας καθώς και για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας.