ΓΔ: 1429.77 0.40% Τζίρος: 35.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:41:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Περνούν στην επόμενη φάση τα έργα για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου

Η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να περάσει στη δεύτερη φάση των αντιπλημμυρικών και συγκοινωνιακών έργων στον φαληρικό όρμο καθώς έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και αναμένεται η παράδοση των μελετών από το ΤΑΙΠΕΔ.

Παραδίδονται τα συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα της Α΄ Φάσης του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και προχωράμε στη Β΄ Φάση με έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, δηλώνει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με την περάτωση των εργασιών ενώ αναμένεται από το ΤΑΙΠΕΔ η ολοκλήρωση των μελετών, για το πρώτο τμήμα της ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ώστε να ενσωματωθούν στο έργο που θα δημοπρατηθεί.

Συγκεκριμένα με την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών, στο εξής τα όμβρια από τις νότιες γειτονιές του Μοσχάτου και της Καλλιθέας θα παροχετεύονται στη θάλασσα μέσω των νέων συλλεκτήρων και υγρών καναλιών. Με την ολοκλήρωση των οδικών έργων εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο χώρο ανάπλασης και διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά και νέα παραλιακή λεωφ. Ποσειδώνος. Ήδη δόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος ανισόπεδος κόμβος που συνδέει το Παλαιό Φάληρο με την νέα και την παλαιά παραλιακή Λ. Ποσειδώνος, καθώς και ο νέος ανισόπεδος κλάδος, που συνδέει τη Λ. Συγγρού με το χώρο ανάπλασης στο ύψος του γηπέδου του TAE KWONDO.

Αύριο θα δοθεί στην κυκλοφορία, η είσοδος στο χώρο ανάπλασης από τη Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα κυκλοφορίας από Πειραιά προς Αθήνα/Γλυφάδα), καθώς και το δίκτυο τοπικών οδών μέσα στο χώρο ανάπλασης, που θα εξυπηρετεί επίσης την πρόσβαση στο ΙΠΣΝ, την ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέας, καθώς και τις υπόλοιπες πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του εκφράζει την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης η οποία επιτεύχθηκε με «μεθοδικότητα και συστηματική δουλειά» παρά τις «δυσλειτουργίες, που σημειώθηκαν αρχικά λόγω της πανδημίας». Αναφορικά με την Β΄ Φάση της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου επισημαίνει ότι προτεραιότητα αποτελεί η υλοποίηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό. «Έχουμε ήδη εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση, οι μελέτες είναι έτοιμες. Το μόνο που αναμένουμε είναι το ΤΑΙΠΕΔ να παραδώσει τις μελέτες για το πρώτο τμήμα της Ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στη σήραγγα «Λουμπάρδα»

Υπολογίζεται ότι σε μία περίπου εβδομάδα θα τελειώσουν οι εργασίες στην εξωτερική σήραγγα και θα ξεκινήσουν  οι αντίστοιχες εργασίες στην εσωτερική σήραγγα οι οποίες υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου 15 μέρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκαπέντε μήνες θα διαρκέσουν τα έργα συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι θα γίνει «μια νέα γενναία συντήρηση στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, ειδικά στο τμήμα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταλαιπωρία από έργα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Η Περιφέρεια ζητά την κατανόηση των πολιτών για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία και καλεί τους οδηγούς να επιδείξουν την απαραίτητη υπομονή το προσεχές 10ημερο λόγω των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην παραλιακή Λεωφ. Ποσειδώνος.
parelasi-syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με παρελάσεις και άλλα δρώμενα οι δήμοι της Αττικής τιμούν την 25η Μαρτίου

Οι πόλεις ήδη έχουν σημαιοστολιστεί, τα Δημαρχεία παραμένουν φωτισμένα και τις βραδινές ώρες, ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και σήμερα, 25η Μαρτίου από το πρωί, ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα.