ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Thessaloniki_real estate_akinita
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε ελκυστικό HUB νέων επενδύσεων μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη

Η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων στην Μακεδονία προχωρά στην πιστοποίηση σημαντικού αριθμού επενδυτικών σχεδίων ο προϋπολογισμός των οποίων αναμένεται να φτάσει τα 47 εκατ. ευρώ ενώ το ύψος των προβλεπόμενων ενισχύσεων να ξεπεράσει τα 13 εκατ. ευρώ.

 «Η κυβέρνηση αποδεικνύει με πράξεις ότι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της», αναφέρει ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "TheStandard.gr".

«Πρώτον αυτή τη στιγμή προωθούνται πάνω από είκοσι έργα και δράσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης που αλλάζουν την εικόνα και την προοπτική της. Δεύτερο η Δυτική Μακεδονία ξεφεύγει από την απομόνωση με το ξεμπλοκάρισμα του Ε65. Και τρίτο, η Αλεξανδρούπολη εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη, αναβαθμίζοντας το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό αποτύπωμα όχι μόνο της περιοχής, αλλά και της πατρίδας μας», επισήμανε ο υφυπουργός και υπογράμμισε: «Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε ελκυστικό HUB νέων επενδύσεων ψηφιακών τεχνολογιών και καινοτομίας εταιρειών διεθνούς εμβέλειας. Αυτό αποδεικνύει η εμπιστοσύνη που δείχνουν, εταιρείες κολοσσοί που ειδικεύονται στις νέες τεχνολογίες όπως η Pfizer, η Deloitte, πρόσφατα η Deutsche Telekom, η Accenture και άλλες μικρότερες που αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους. Μόνο η επένδυση της Deutsche Telekom, θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας με άλλες 200 που ακολουθούν».

Σχετικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που απευθύνονται στις επιχειρήσεις σημείωσε πως «ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, μέσω της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, βρίσκεται δίπλα στον κόσμο των επιχειρήσεων και της πραγματικής οικονομίας». «Η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων προχωρά στην πιστοποίηση σημαντικού αριθμού επενδυτικών σχεδίων ο προϋπολογισμός των οποίων αναμένεται να φτάσει τα 47 εκατ. ευρώ ενώ το ύψος των προβλεπόμενων ενισχύσεων να ξεπεράσει τα 13 εκατ. ευρώ. Και αυτό στο πλαίσιο του προηγούμενου Αναπτυξιακού Νόμου», εξήγησε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξέφρασε την άποψη πως «ο Ερντογάν είναι σήμερα αντιμέτωπος με το πολιτικό του τέλος και αυτό τον τρομάζει, τον κάνει να λειτουργεί σαν πληγωμένο θηρίο σε κλουβί», εκτιμώντας πως «δεν αποκλείονται επομένως ούτε σπασμωδικές κινήσεις αυταρχισμού στο εσωτερικό ούτε νέες θρασύτερες προκλήσεις είτε σε βάρος της Ελλάδας είτε -κι είναι ακόμη πιθανότερο- σε βάρος της Κύπρου», ωστόσο, επισήμανε, «δεν μπορεί να αγνοήσει ούτε τις αμυντικές δυνατότητες, ούτε τις συμμαχίες, ούτε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stayros Kalafatis-ND-Thessaloniki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Καλαφάτης: Η οικονομία έβαλε μπρος και δεν θα ξανακλείσει

Επεσήμανε ότι «οι  επενδυτικές πρωτοβουλίες από διεθνείς οικονομικούς κολοσσούς, όπως η Cisco, η Pfizer, η Microsoft, η Amazon, δείχνουν ξεκάθαρα πως η Θεσσαλονίκη και η Β. Ελλάδα, όχι μόνο διατηρούν αλλά και αποκτούν πρόσθετα ελκυστικά επενδυτικά χαρακτηριστικά».
Stayros Kalafatis-ND-Thessaloniki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτοψία Καλαφάτη και εκπροσώπων ΕΕΣΥΠ, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ στη μαρίνα Κρήνης

Ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «αναζητούμε την καλύτερη λύση σε συνεργασία με τον δήμαρχο και την τοπική κοινωνία, ώστε να αποτελέσει αυτή η επένδυση ένα νέο τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή».
Wildfire in Ancient Olympia, Peloponnese, Greece on August 5, 2021. / Πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία, 5 Αυγούστου 2021.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αντιπλημμυρική θωράκιση Ιστιαίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση στηρίζει εμπράκτως τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανατολική Μακεδονία - Θράκη: Οι προοπτικές για ανάπτυξη και ευημερία

Στο πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που είναι στα «σκαριά», οι προοπτικές, αλλά και τα εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζουν οι αιτήσεις για ενίσχυση επενδύσεων στον αγροτικό κλάδο

Έως και τα 500.000 ευρώ φτάνει το ύψος της ενίσχυσης για τα επενδυτικά σχέδια πολύ μικρών, και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων το ποσό ενίσχυσης μπορεί να φτάσει και τα 5 εκατ. ευρώ.