ΓΔ: 878.16 0.31% Τζίρος: 8.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:51:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
RAE, Rythmistiki Arxi Energeias
Φωτο: ΡΑΕ

Τελεσίγραφο ΡΑΕ σε τρεις προμηθευτές για παραπλανητικές διαφημίσεις

Προθεσμία δόθηκε από τη ΡΑΕ για απόσυρση των παραπλανητικών διαφημιστικών καταχωρήσεων προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας έως τη Δευτέρα, αλλιώς θα ακολουθήσουν ονομαστικές αναφορές στις εταιρείες που δε θα συμμορφωθούν.

Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας που δεν έχουν ακόμα προσαρμόσει τις διαφημιστικές τους καταχωρήσεις ώστε να σταματήσουν οι παραπλανητικές αναφορές που έχουν εντοπιστεί, διαφορετικά θα προχωρήσει στην δημοσιοποίηση των επωνυμιών τους. Τρεις είναι ήδη οι πάροχοι που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της Αρχής για παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές. 

Η ΡΑΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώνει τον έλεγχο στις διαφημιστικές καταχωρήσεις για διαφαινόμενες καταχρηστικές πρακτικές Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας, οι οποίες δύνανται να παραπλανούν τους καταναλωτές σε σχέση με την επιδότηση που παρέχεται από την Πολιτεία μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, οι Προμηθευτές έχουν αναλάβει ενέργειες για τη συμμόρφωση της διαφημιστικής τους στρατηγικής προς τις απαιτήσεις διαφάνειας, σαφήνειας και αποφυγής πρόκλησης παραπλανητικών εντυπώσεων. «Ωστόσο, τονίζει η Αρχή, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις Προμηθευτών, διαφαίνεται ότι η εμπορική επικοινωνία των προϊόντων τους ελέγχεται περαιτέρω υπό το πρίσμα της παραπλάνησης των καταναλωτών και του αθέμιτου ανταγωνισμού, κατά παράβαση του κείμενου πλαισίου. Στους εν λόγω Προμηθευτές, η Αρχή απηύθυνε σήμερα επιστολή, με την οποία επεσήμανε τις συγκεκριμένες προβληματικές περιπτώσεις διαφημίσεων και έταξε αυστηρή προθεσμία για την υποβολή, έως τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:00, των καταλλήλως αναμορφωμένων καταχωρήσεων, βάσει κατευθύνσεων που θα αποσταλούν εντός της ημέρας σε όλους τους Προμηθευτές».

Τονίζει τέλος ότι θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τα στοιχεία των Προμηθευτών που δεν απέσυραν - αναθεώρησαν την εμπορική τους πολιτική την Τρίτη στις 11:00 όπως και όσων δε γνωστοποίησαν εμπρόθεσμα τον τρόπο συμμόρφωσής τους προς τις υποχρεώσεις τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΑΕ: Προσφεύγει στην Κομισιόν για την τροπολογία του ΥΠΕΝ, τι λέει για ΑΔΜΗΕ

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθ. Δαγούμας η Ρυθμιστική Αρχή παραπέμπει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τον φάκελο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας το τελευταίο οκτάμηνο.