ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Επ. Ανταγωνισμού: Συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Οι δύο Αρχές συμφώνησαν στην ανάπτυξη στενότερων δεσμών μεταξύ τους, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και αξιοποίηση των γνώσεων και της εμπειρίας τους προς όφελος της οικονομίας.

Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στις 5 Αυγούστου με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Αρχής κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Καθηγητή κ. Ιωάννη Λιανό.

Οι δύο Αρχές συμφώνησαν στην ανάπτυξη στενότερων δεσμών μεταξύ τους, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και αξιοποίηση των γνώσεων και της εμπειρίας τους προς όφελος της οικονομίας και εν γένει του δημοσίου συμφέροντος με ταυτόχρονη διασφάλιση των ελευθεριών και δικαιωμάτων του ατόμου και ιδίως της προστασίας προσωπικών δεδομένων, βάσει έγκαιρης και ουσιαστικής συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών και απόψεων, καθώς και στην αμοιβαία συνδρομή κατά την εξέταση υποθέσεων και στις κοινές έρευνες, στους τομείς αρμοδιότητάς τους.

Οι πρόεδροι των δύο Αρχών, κ.κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος και Ιωάννης Λιανός δήλωσαν σχετικά τα εξής: «Στο σύνθετο πεδίο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται εντός της ψηφιακής αγοράς και των ψηφιακών υπηρεσιών γενικότερα, το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, της ρύθμισης του ανταγωνισμού και της προστασίας των καταναλωτών πρέπει να εξετάζεται ως μία αδιάσπαστη και ενιαία ενότητα που χρήζει συνεκτικής, συνδυαστικής και συμπληρωματικής εφαρμογής. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ενίσχυση και διεύρυνση της ήδη αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Προστασίας Δεδομένων και της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 4,3 εκατ. της Επ. Ανταγωνισμού σε επιχειρήσεις ρυμούλκησης πλοίων

Οι συμφωνίες στις οποίες μετείχαν οι εταιρείες είχαν σκοπό την κατανομή αγοράς και τον καθορισμό τιμών (εκπτώσεων) στην παροχή υπηρεσιών ρυμούλκησης εμπορικών πλοίων στον λιμένα της Θεσσαλονίκης και στους λιμένες της Αττικής και της Καβάλας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Δεύτερη παράταση διαβούλευσης για τις κατασκευαστικές

Η ΕΑ μετά το πέρας της πρώτης δημόσιας διαβούλευσης, δημοσίευσε τις δεύτερες απόψεις της, όπου διαπίστωσε εκ νέου έλλειψη συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον κλάδο των κατασκευών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απορρίφθηκε καταγγελία κατά της Coca-Cola HBC από την Eπ. Ανταγωνισμού

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, δεν προκύπτουν ενδείξεις παράβασης του άρθρου 2 του Ν. 3959/2011 λόγω στρατηγικής επιθετικής τιμολόγησης ή πρακτικών επιλεκτικής μείωσης τιμών στα ανταγωνιστικά προς την καταγγέλλουσα προϊόντα της COCA COLA
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επείγουσα έρευνα της Επ. Ανταγωνισμού για το διαγωνισμό των rapid test

Για το σκοπό της αυτεπάγγελτης έρευνας, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (ΓΔΑ) διεξήγαγε Αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους στις 10 Μαρτίου 2022 και στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 σε επιχειρήσεις που συμμετείχαν στον εν θέματι διαγωνισμό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έφοδος της Επ. Ανταγωνισμού σε εταιρείες εμπορίας λευκών ηλεκτρικών ειδών

Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά.