ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
naytilia, ploio, conteiner
Φωτο: Shutterstock

Οριακή η μείωση στη δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Ιούνιο

Την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2021 προς το 2020 είχε σημειωθεί μείωση κατά 0,9% στη δύναμη του εμπορικού στόλου της Ελλάδας.

Η δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου τον Ιούνιο 2022, σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Ιουνίου 2021, παρουσίασε μείωση κατά 0,2%. Μείωση κατά 0,9% είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του  έτους 2021 προς το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. 

Επίσης η ολική χωρητικότητα του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, παρουσίασε μείωση κατά  2,2% τον Ιούνιο 2022, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα Ιουνίου 2021. Μείωση κατά 4,1% σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 προς το 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Elefsina-Naypigeia-Shipyards
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tα ελληνικά ναυπηγεία ετοιμάζονται να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο διεθνώς

Η αρχή γίνεται από το Νεώριο της Σύρου όπου έως το 2022 είχαν ολοκληρωθεί τουλάχιστον 350 επισκευές πλοίων όλων των τύπων, ακολουθούν δυναμικά και τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετατροπή συμβατικού πλοίου σε ηλεκτρικό μέσω πρωτοποριακού προγράμματος

Η χρηματοδότηση του έργου φθάνει περίπου στα 6 εκατ. ευρώ και προβλέπει και τη μετατροπή των λιμενικών εγκαταστάσεων για υποδοχή και χρήση «Πράσινης Ενέργειας» μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ανανέωση του ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου εφικτή μόνο με νεότευκτα σκάφη

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Σπύρος Πασχάλης αυτή τη στιγμή μία ανανέωση του με μεταχειρισμένα πλοία νεότερης γενιάς καθίσταται δύσκολη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλακιωτάκης: Σημαντική η συμβολή της ναυτιλίας στην ενεργειακή ασφάλεια

Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως πρέπει η δημόσια εικόνα της ναυτιλίας να ανταποκρίνεται στο ρόλο και τη σημασία της. Με τον τρόπο αυτό και το ναυτικό επάγγελμα θα γίνει πιο ελκυστικό για τους νέους.
Ploia, limani, Peiraias, Apergia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοβαρή πρόκληση για την ακτοπλοΐα η ανανέωση του στόλου της έως το 2030

Με την προϋπόθεση ότι σήμερα δεν υπάρχουν διαθέσιμα μεταχειρισμένα πλοία που να πληρούν τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που έχει θέσει η ΕΕ έως το 2030, η μόνη λύση είναι η κατασκευή νέων πλοίων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε σημαντικό κόμβο ακτοπλοϊκών υπηρεσιών εξελίσσεται το Λιμάνι της Ραφήνας

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού είπε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και για την εξέλιξη των έργων του λιμένα που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και συμμόρφωσή του στους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.