ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στο 80% οι προκρατήσεις Airbnb για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Αυξημένη είναι ήδη η ζήτηση για ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Περιορισμένος ο αριθμός των ακινήτων σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς. Πώς διαμορφώνονται οι τιμές.

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τη φετινή χειμερινή σεζόν για τον κλάδο των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων σύμφωνα με τις προ-κρατήσεις που καταγράφονται στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας για το τριήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου σε ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες να ξεπερνούν ήδη ακόμα και το 80%. 

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα (διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες)  που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν.

Παράλληλα, όμως τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι λιγοστά. Ο μεγαλύτερος αριθμός εγγεγραμμένων ακινήτων καταγράφεται σύμφωνα με στοιχεία της Airdna στην Αράχωβα (171), Καλάβρυτα (85), Ιωάννινα (355), Καλαμπάκα (283) και Καρπενήσι (81).  Ωστόσο, ο αριθμός των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης παρουσιάζουν αύξηση στις εγγραφές κατά 10%-20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ - ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΟΣΤΟΣ  3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΩΝ €ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗ - AIRBNB

ΠΡΟ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ AIRBNB

28/10 - 31/10

ΑΡΑΧΩΒΑ180-6407451%
ΜΕΤΣΟΒΟ300-400766%
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ400-4501976%
ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ240-500281%
ΒΥΤΙΝΑ330760%
ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ456266%
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ260-4685567%
ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΑπό 3201176%
ΙΩΑΝΝΙΝΑ260-3968077%
ΚΑΣΤΟΡΙΑΑπό 1402156%
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ180-3207673%
ΚΑΛΑΜΑΤΑ120-30026675%

Πηγή/Επεξεργασία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδιά, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία.  

 

  • Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου αγγίζουν το 51%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 180 € έως 640 €. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης αφορά διαμέρισμα 65τμ, ενώ ένα chalet 95τμ με 2Υ/Δ μισθώνεται προς 640 € για το σύνολο του τριημέρου.
  • Στο Μέτσοβο, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 66%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 300 € έως 400 €. Στο Μέτσοβο διατίθενται προς μίσθωση κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα.
  • Στα Καλάβρυτα, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου αγγίζουν το 76%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 400 € έως 450 €. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι κυρίως από 65τμ έως 75τμ. Διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου.
  • Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας. Στο επίκεντρο η Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει τους Αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. Οι προ-κρατήσεις σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα για το τριήμερο του Οκτωβρίου αγγίζουν το 81%,60% και 66% αντίστοιχα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 240 € έως και 500 € στους Αρκαδικούς προορισμούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων είναι ολόκληρα διαμερίσματα από 35 τμ έως 90 τμ. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το οι Αρκαδικοί προορισμοί δεν καταγράφουν μεγάλη δυναμική στο κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων.
  • Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν για το τριήμερο τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν το τριήμερο από τη πρωτεύουσα όσο και κάτοικοι τόσο της Φθιώτιδας όσο και των όμορων νομών. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 67 %, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 260 € έως 468 €. Τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι κυρίως 50 τμ-55 τμ.
  • Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγναντίας. Παράλληλα, η πόλη των Ιωαννίνων καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα τόσο για διήμερες - τριήμερες εξορμήσεις όσο και για το διάστημα των εορτών τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας. Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Οκτωβρίου αγγίζουν το 77%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 260 € έως και 396 €.
  • Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 75%, ενώ από το σύνολο των 1.035 εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πλέον για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου διατίθενται προς μίσθωση 266 κατοικίες.

Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης που καταγράφονται είναι φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή. Αύξηση των ζητούμενων τιμών μίσθωσης θα καταγραφούν όσο «μπαίνουμε» στο χειμώνα και πλησιάζουμε τις ημέρες των εορτών, παράλληλα αναμένουμε και αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φουλ» τα Airbnb για τις γιορτές Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς

Στο 80% φθάνουν ήδη οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των εορτών στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας με τάση να αγγίξουν το 100% εντός των πρώτων ημερών του Δεκεμβρίου. Αναλυτικός πίνακας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φουλ» οι δημοφιλείς προορισμοί για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Υψηλά ποσοστά αγγίζουν ήδη οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ενώ, παράλληλα, αυξημένα κατά 20% είναι τα εγγεγραμμένα ακίνητα στις σχετικές πλατφόρμες. Αναλυτικά η διαθεσιμότητα και οι τιμές στους δημοφιλείς προορισμούς.
nisia-tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Γερμανοί ανεβαίνουν στην πρώτη θέση στις αγορές κατοικιών στην Ελλάδα

Οι Γερμανοί αγοραστές βρίσκονται στην πρώτη θέση μεταξύ των αγοραστών εξοχικών κατοικιών στη χώρα, πάνω από επενδυτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.