ΓΔ: 1044.96 -0.45% Τζίρος: 73.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επενδύει σε ποιότητα και επάρκεια η ελληνική βιομηχανία τροφίιμων

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, οι επιχειρήσεις εξελίσσονται, εφαρμόζουν νέες μεθόδους παραγωγής και καινοτομούν, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών.

Εξελίσσονται και καινοτομούν οι εταιρείες τροφίμων, καθώς οι διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών αυξάνονται ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες κοινωνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις, αναλαμβάνοντας παράλληλα δεσμεύσεις και αναπτύσσοντας δράσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου της σπατάλης των τροφίμων.

«Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών παραμένει πιστή στο έργο της και στην κοινωνική της ευθύνη να προσφέρει στους καταναλωτές ποιότητα, διατροφική αξία, απόλαυση αλλά και επάρκεια μέσα από τα προϊόντα που παράγει». Τα παραπάνω αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), Γιάννης Γιώτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής που εορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒΤ, σε μια εποχή όπου η προστασία της υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή, οι καταναλωτές αξιολογούν συνειδητά την ποιότητα, τη διατροφική αξία αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων που επιλέγουν. Είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, τόσο στα θέματα της υγείας, της ευεξίας και της διατροφής τους, όσο και σε περιβαλλοντικές και κοινωνικές εξελίξεις, που επηρεάζουν τη στάση τους και τις επιλογές τους. Έχουν υψηλές προσδοκίες και δείχνουν αφοσίωση στα προϊόντα και στις εταιρείες που παράγουν και δρουν με ηθικές και βιώσιμες πρακτικές και φροντίζουν για τη διατροφή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών ανταποκρίνεται σταθερά στις προσδοκίες τους και αποτελεί τον θεματοφύλακα της διατροφής τους. Για τη βιομηχανία ειδών διατροφής, η διασφάλιση μίας ισορροπημένης διατροφής, σε συνδυασμό με τη φυσική δραστηριότητα, συμβάλει στην ευζωία και την ευεξία του ανθρώπου. Για τον λόγο αυτό οι επιχειρήσεις του κλάδου επενδύουν σταθερά και με πνεύμα συνεχούς βελτίωσης, στην ποιότητα, την ασφάλεια και τον καινοτόμο χαρακτήρα των προϊόντων διατροφής που παράγουν.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΤ, με στόχο τη μετάβαση σε πιο βιώσιμα συστήματα τροφίμων, οι επιχειρήσεις εξελίσσονται, εφαρμόζουν νέες μεθόδους παραγωγής και καινοτομούν, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών και τις σύγχρονες κοινωνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Ανταποκρίνονται στα ζητούμενα της ευρωπαϊκής στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και εθελοντικές δεσμεύσεις με στόχο την ισορροπημένη διατροφή των καταναλωτών και την προσφορά μιας ολοκληρωμένης γκάμας ποιοτικών προϊόντων με προστιθέμενη αξία.

Επιπλέον, σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από αλλεπάλληλες προκλήσεις και δυσμενείς συγκυρίες, η επισιτιστική ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Στο πλαίσιο της διασφάλισης της διατροφικής επάρκειας η Βιομηχανία Τροφίμων αναπτύσσει, μεταξύ άλλων, έντονη δράση για την καταπολέμηση του φαινομένου της σπατάλης των τροφίμων και ενδυναμώνει με αίσθημα ευθύνης την κοινωνική της προσφορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκαινιάζει το InvestEU στην Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ

Στην Ελλάδα θα βρεθεί ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ για να εγκαινιάσει το InvestEU στην Ελλάδα και να επιβεβαιώσει τη στήριξη του ομίλου σε πολλά νέα έργα-ορόσημα και επενδύσεις για την ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας στη χώρα.
kainotomia, innovation
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έντονο ενδιαφέρον από Καναδά για επενδύσεις στην ελληνική καινοτομία

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος υπογράμμισε ότι έχει υπάρξει σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας, ενώ επισήμανε τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας.
dimas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρίστος Δήμας: Σε 3 μήνες η υποβολή προσφορών για την Πολιτεία Καινοτομίας

Αξίζει να αναφερθεί πως εταιρείες κολοσσοί από όλο τον κόσμο, που προέρχονται από τον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο, προκειμένου να συμπράξουν συνέργειες.
tsounis-usa
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τ. Τσούνης: Μαγνήτης επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας η Θεσσαλονίκη

Ο νέος Αμερικανός πρέσβης σημείωσε πως η οικονομία στην Ελλάδα μεγαλώνει και η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο επίκεντρο με μεγάλες επενδύσεις από αμερικανικούς ομίλους όπως η Pfizer και η Cisco να τρέχουν ήδη.