ΓΔ: 1004 1.02% Τζίρος: 72.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
yacht-giot-tourismos
Φώτο: Shutterstock

Στα 2,31 δισ. ανήλθαν τα ασφαλιστήρια για τα σκάφη αναψυχής το 2021

Κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης στις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής ήταν η μη αποκλειστική συνεργασία με πράκτορες. Για το 2021 δηλώθηκαν 433 ζημιές και πληρώθηκαν αποζημιώσεις ύψους 0,9 εκατ. ευρώ.

Η συνολική ασφαλισμένη αξία των πολυασφαλιστηρίων συμβολαίων για τα σκάφη αναψυχής έφτασε τα 2,31 δισ. ευρώ το 2021, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην έρευνα, κατά τη διάρκεια του 2021 εκδόθηκαν 11.615 συμβόλαια ενώ καταγράφηκαν ακόμη 20.766 αυτόνομα συμβόλαια κάλυψης αστικής ευθύνης, μέρος των οποίων παραμένει σε ισχύ και το 2022 και η συνολική ασφαλισμένη αξία των πολυασφαλιστηρίων συμβολαίων έφτασε τα 2,31 δισ. ευρώ.

Η συνολική ασφαλισμένη αξία των επαγγελματικών σκαφών με πλήρωμα έφτασε τα 791,7 εκατ. ευρώ ενώ η συνολική ασφαλισμένη αξία των επαγγελματικών σκαφών χωρίς πλήρωμα έφτασε τα 248,3 εκατ. ευρώ.

Κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης στις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής ήταν η μη αποκλειστική συνεργασία με πράκτορες (63,8% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου), ακολουθούμενη από την συνεργασία με τους μεσίτες ασφαλίσεων (22,6% αντίστοιχα).

Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχαν εκδοθεί το 2021 δηλώθηκαν 433 ζημιές εντός του 2021. Πληρώθηκαν αποζημιώσεις ύψους 0,9 εκατ. ευρώ εντός του ίδιου έτους, ενώ σχηματίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2021 απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων 3,2 εκατ. ευρώ.

Κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης στις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής ήταν η μη αποκλειστική συνεργασία με πράκτορες (63,8% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου), ακολουθούμενη από την συνεργασία με τους μεσίτες ασφαλίσεων (22,6% αντίστοιχα).

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δηλωθείσες ζημίες και το απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων αφορούν στην αρχική εκτίμηση του πρώτου έτους (έτους έκδοσης ασφαλιστηρίου συμβολαίου 2021). Τόσο το πλήθος των ζημιών όσο και το τελικό ποσό της αποζημίωσης των συμβολαίων αυτών θα διαφέρει όταν προστεθεί η μεταγενέστερη πληροφόρηση για τα συμβόλαια του συγκεκριμένου έτους που δεν είναι διαθέσιμη σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ασφαλιστικές και εταιρείες security παίρνουν σειρά

Στις 23 Ιανουαρίου, θα υπάρξει συνάντηση μετά τους εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών και με εκπροσώπους εταιρειών παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας, καθώς οι δύο αυτοί κλάδοι «παίρνουν σειρά».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΟΣΑ: Το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα γίνεται πιο βιώσιμο

H μετάβαση από το υφιστάμενο σύστημα επικουρικής ασφάλισης στο νέο θα επιφέρει «ένα μέτριο δημοσιονομικό κόστος, το οποίο αναμένεται να αυξάνεται σταδιακά και να κορυφωθεί στα μέσα του αιώνα», αναφέρει ο Οργανισμός.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δωδεκαετία ανάπτυξης για την κρουαζιέρα στα Χανιά με 1,5 εκατομμύριο επιβάτες

Με το τέλος του 2022, η κρουαζιέρα στα Χανιά ολοκληρώνει μια πολύ σημαντική πορεία 12 χρόνων που με εξαίρεση την πανδημία και κάποιες χρονιές που χαρακτηρίστηκαν ως μεταβατικές έφερε περίπου 1,5 εκατομμύρια επιβάτες με 875 κρουαζιερόπλοια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 3,4% στο ενεργητικό των ασφαλιστικών εταιρειών για το 2021

Από την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων του κλάδου το 2021, προκύπτει ότι το σύνολο του ενεργητικού ανήλθε σε 20,8 δισ. ευρώ (+3,4% από το 2020).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαρρηγεωργίου: Η ελληνική ασφαλιστική αγορά διαθέτει αξιοπιστία

Οι προοπτικές της οικονομίας και της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στους Lloyd’s, στο εμβληματικό τους κτίριο στο Λονδίνο, από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.