ΓΔ: 1011.2 0.72% Τζίρος: 2.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:37:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ioannidis karakostas skywalker job festival

Δυναμικές ελληνικές εταιρείες συμμετέχουν στο jobfestival στη Θεσσαλονίκη

Η συγκεκριμένη διοργάνωση που πραγματοποιείται τις ίδιες μέρες και ώρες και στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και αυτό δείχνει ότι η ελληνική αγορά εργασίας αποκτά ξανά δυναμική, ανατρέποντας σταδιακά το braindrain.

Η DepiaAutomations και η MotionNest είναι δύο από τις δυναμικές ελληνικές εταιρείες με έδρα τη Θεσσαλονίκη,οι οποίες συμμετέχουν στο μεγαλύτερο και πληρέστερο Φεστιβάλ Εργασίας #JobFestival2022 που διοργανώνει ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Skywalker.gr. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο jobfestival μπορούν να επισκεφθούν το www.jobfestival.gr, να δουν τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, να στείλουν το βιογραφικό τους σε αυτές τις εταιρείες που τους ενδιαφέρουν και να δηλώσουν συμμετοχή στο φεστιβάλ, καθώς και στα workshops. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση και το ενδιαφέρον του κόσμου», εξηγεί η ηλεκτρολόγος μηχανικός της Depia Κωνσταντίνα Ασλάνη.

DepiaAutomations: Τεχνολογικές λύσεις ρομποτικής & αυτοματισμού

Η DepiaAutomations (https://depia.gr) , μία διαρκώς εξελισσόμενη εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη  εξειδικεύεται στον τομέα του αυτοματισμού , σχεδιάζει και κατασκευάζει προηγμένες τεχνολογικές λύσεις με κύριο στόχο την βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας της παραγωγικής διαδικασίας. Με 30 χρόνια εμπειρίας , συμμετοχή σε περισσότερα από 3000 έργα σε περισσότερες από 16 χώρες του κόσμου, η Depia συνεχίζει την ανάπτυξή της βασιζόμενη στην πολυετή εμπειρία των μηχανικών της και στην εξειδίκευση σε μεγάλα , πολύπλοκα έργα στο πεδίο του βιομηχανικού  αυτοματισμού ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές.

Βασικό πυρήνα της εταιρείας, αποτελεί μια ομάδα έμπειρων Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων μηχανικών και Μηχανικών Αυτοματισμού. «Σημαντικό για εμάς είναι ο χαρακτήρας του υποψήφιου. Είμαστε μια εταιρεία που δίνουμε έμφαση στις προσωπικές σχέσεις που δημιουργούμε με τους πελάτες, αλλά και μεταξύ μας», τονίζει ο Δημήτρης Καρακώστας υπεύθυνος πωλήσεων της Motion Nest μιας ακόμη ελληνικής εταιρείας παραγωγής προϊόντων για τη βιομηχανία.

Περισσότεροι από 300 εργοδότες από όλους τους κλάδους δραστηριότητας βρίσκονται στις 18 και 19 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» για να αξιολογήσουν υποψήφιους για 3000 περίπου ανοιχτές θέσεις εργασίας. Το jobfestival πραγματοποιείται τις ίδιες μέρες και ώρες και στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα. Και αυτό ίσως είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα των ημερών. Ότι η ελληνική αγορά εργασίας αποκτά ξανά δυναμική, ανατρέποντας σταδιακά το braindrain που προκάλεσε «αιμορραγία» στο επιστημονικό κυρίως δυναμικό της χώρας.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oikonomia, Economy, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία

Ενισχυμένη είναι η αισιοδοξία των ανωτάτων στελεχών των επιχειρήσεων που εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι καλύτερη στο επόμενο έτος. Αυξημένες και οι επιχειρηματικές προσδοκίες παρά την αύξηση των δαπανών.
Tarantilis, Kivernitikos Ekprosopos, Kivernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Ταραντίλης: Να αξιοποιηθεί επιχειρηματικά η έρευνα των πανεπιστημίων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ απαιτείται κατάρτιση εθνικού σχεδίου για την ενίσχυση της διασύνδεσης έρευνας και επιχειρηματικότητας καθώς και χρηματοδότηση για την κατοχύρωση πατεντών.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ανθεκτικές και τολμηρές επιχειρήσεις - Το υπόδειγμα των Growth Awards

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Γεώργιος Ζανιάς οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν ξεχώρισαν επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα, υπερβαίνοντας δυσκολίες και διαμορφώνοντας, τελικά, συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη.
kainotomia, innovation
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

NBG Business Seeds - Το επόμενο βήμα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Οι δέκα περυσινές νεοφυείς επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στον 12ο Διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας, τρέχουν τα σχέδια τους και πορεύονται με όλες τις δυνάμεις τους, με την συμβολή και την συμβουλή της τράπεζας στο δρόμο προς την επιτυχία.
Stanford-University
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολλαπλά οφέλη για τα πανεπιστήμια η συνεργασία με τις επιχειρήσεις

Η ανάθεση από τις επιχειρήσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα διεξαγωγής μελετών προκειμένου να παράγουν τα καινοτόμα προϊόντα τους, προσφέρει σημαντικό εισόδημα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
kainotomia, innovation
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ρόλος της καινοτομίας στις ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολιτικές ενίσχυσης της καινοτομίας και της έρευνας σε Ελλάδα και Γερμανία βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΙΟΒΕ και του ερευνητικού ινστιτούτου οικονομικής έρευνας DIW Berlin.