ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εγκαινιάζει το InvestEU στην Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ

Στην Ελλάδα θα βρεθεί ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ για να εγκαινιάσει το InvestEU στην Ελλάδα και να επιβεβαιώσει τη στήριξη του ομίλου σε πολλά νέα έργα-ορόσημα και επενδύσεις για την ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας στη χώρα.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Christian Kettel Thomsen, θα επισκεφθεί την Αθήνα αυτή την εβδομάδα προκειμένου να εγκαινιάσει το InvestEU στην Ελλάδα, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτα Σχοινά, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη της ΕΤΕπ στην ανάπτυξη της έρευνας στην Ελλάδα και την χρηματοδότηση επενδύσεων που θα ενισχύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Τόμσεν θα προβεί σε μια σειρά κομβικών ανακοινώσεων με σκοπό να υπογραμμίσει τη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του ομίλου ΕΤΕπ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να καταδείξει τη δέσμευση της ΕΤΕπ να συνεχίσει να εργάζεται ως βασικός εταίρος μακροπρόθεσμων ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του InvestEU, ο κ. Τόμσεν  θα επιβεβαιώσει επίσης την υποστήριξη της ΕΤΕπ ύψους 119 εκατ. ευρώ για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό έξι Ερευνητικών Κέντρων στην Ελλάδα.

Οι κ.κ. Τόμσεν και Σχοινάς θα παραστούν σε εκδήλωση στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα το πρωί της Πέμπτης (24 Νοεμβρίου), μεταξύ 10:30 και 13:30, πλαισιωμένοι από άλλους κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης. Μεταξύ αυτών, ο υπουργός Οικονομικών και Διοικητής της ΕΤΕπ Χρήστος Σταϊκούρας και ο Διευθυντής και Επικεφαλής Διαχείρισης Εντολών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, Hubert Cottogni. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν πελάτες, ενδιαφερόμενοι φορείς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, από τις 16:30 έως τις 17:15, στο γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Τόμσεν, μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Θεόδωρο Σκυλακάκη, θα ανακοινώσει επίσης την υπογραφή ενός νέου συμβατικού πλαισίου για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με αποστολή τη διαχείριση πρόσθετης οικονομικής στήριξης ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) για επενδύσεις στην Ελλάδα που θα βοηθήσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα.

Τέλος, το απόγευμα της Πέμπτης (17:00 – 18:00) ο κ. Τόμσεν θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες ενός συναρπαστικού νέου πακέτου οικονομικής στήριξης για την εταιρεία OneDealer International με στόχο την ενίσχυση του κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα γίνει στο AMALIA 36 HOTEL στην Αθήνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kainotomia, innovation
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έντονο ενδιαφέρον από Καναδά για επενδύσεις στην ελληνική καινοτομία

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος υπογράμμισε ότι έχει υπάρξει σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας, ενώ επισήμανε τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδύει σε ποιότητα και επάρκεια η ελληνική βιομηχανία τροφίιμων

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, οι επιχειρήσεις εξελίσσονται, εφαρμόζουν νέες μεθόδους παραγωγής και καινοτομούν, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών.
dimas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρίστος Δήμας: Σε 3 μήνες η υποβολή προσφορών για την Πολιτεία Καινοτομίας

Αξίζει να αναφερθεί πως εταιρείες κολοσσοί από όλο τον κόσμο, που προέρχονται από τον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο, προκειμένου να συμπράξουν συνέργειες.
tsounis-usa
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τ. Τσούνης: Μαγνήτης επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας η Θεσσαλονίκη

Ο νέος Αμερικανός πρέσβης σημείωσε πως η οικονομία στην Ελλάδα μεγαλώνει και η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο επίκεντρο με μεγάλες επενδύσεις από αμερικανικούς ομίλους όπως η Pfizer και η Cisco να τρέχουν ήδη.
dimas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Δήμας: Προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον η ελληνική καινοτομία

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι υπερεκπτώσεις των δαπανών έρευνας και καινοτομίας που αυξήθηκαν στο 200% από 130% αποτελούν ένα σημαντικό φορολογικό κίνητρο για να αναπτυχθεί η ελληνική καινοτομία.